Prima Pagina » Medicamente » Medicamente H » Humex Tuse Neproductiva Sirop Copii

Humex Tuse Neproductiva Sirop Copii

Prospect

Prezentare:

 Humex tuse neproductiva sirop pentru copii contine ca substanta activa Dextrometorphane (bromhidrat): 0,100g. Excipient aromatizant de banane q.s.p.: 100ml. Fiecare lingurita contine 4g de zahar. Flacon de 125ml.

Indicatii:

Tratamentul simptomatic al tusei neproductive, iritative, la copil.

Contraindicatii:

Insuficienta respiratorie, tuse astmatica, tratament cu IMAO, copii mai mici de 30 luni.

Efecte adverse:

Pot aparea: constipatie, somnolenta, stari de vertij, greasa, voma, bronhospasm, reactii cutanate alergice.

Precautii:

A nu se depasi posologia indicata, iar in caz de supradozare anuntati rapid medicul. In caz de insuficienta hepatica: posologia initiala va fi diminuata cu 50%, apoi poate fi eventual crescuta cu inca 25%, in functie de toleranta si necesitati. In caz de diabet, tineti cont de continutul de zahar.

Administrare:

O lingurita contine 5 mg de brohidrat de dextrometorphane: la copii in jur de 1mg/zi/kg de bromhidrat de dextrometorphane repartizat in 3 sau 4 reprize:

  • de la 30 de luni la 6 ani: 13 pana la 20mg pe zi, adica 1 lingurita de 2 pana la 4 ori pe zi, dupa varsta si greutatea copilului.
  • de la 6 ani la 15 ani: 20 pana la 50mg pe zi, adica 2 lingurite de 2 pana la 5 ori pe zi, dupa varsta si greutatea copilului.

Pret:

Humex Tuse Neproductiva Sirop Copii este disponibil in farmacii la un pret mediu de 12 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 27 ianuarie, 2012, 15:57

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *