Prima Pagina » Medicamente » Medicamente H » Humex

Humex

Prospect

Compozitie:

Preparatul Humex are in compozitia sa Carbocisteina 5,00g. Excipienti: p-hidroxibenzoat de metil sodic, hidroxid de sodiu solutie oficinala, aroma caramel-punch), acid citric monohidrat, solutie de zaharoza, apa purificata.) C ompozitia aromei caramel-punch: limonen, acetil-metilcarbinol, propilenglicol, etilvanilina, vanilina.

Grupa farmacoterapeutica: Expectorante, mucolitice.

Indicatii terapeutice: Tratamentul tulburarilor secretiei bronsice, indeosebi in timpul afectiunilor bronhopulmonare acute: bronsita acuta, acutizari ale bronhopneumopatiilor cronice.

Contraindicatii:

Antecedente de hipersensibilitate la carbocisteina sau la oricare dintre componentii produsului, indeosebi la p-hidroxibenzoat de metil sau la alte saruri de p-hidroxibenzoat. Copii sub 15 ani.

Precautii:

Se recomanda administrarea cu prudenta a Humex Expectorant sirop pentru adulti la pacientii cu ulcer gastric sau duodenal. Nu se justifica asocierea unui mucolitic cu un antitusiv si/sau cu o substanta antisecretorie (cu actiune atropinica). La pacienti cu diabet zaharat se va tine cont de continutul de 5g zahar dintr-o lingura de sirop.

Sarcina si alaptare:

Studiile efectuate la animale nu au evidentiat efecte teratogene. Pana in prezent, in clinica nu a fost raportat nici un efect malformativ sau fetotoxic specific. Carbocisteina trebuie utilizata in timpul sarcinii numai daca este absolut necesar. Nu exista informatii disponibile referitoare la trecerea carbocisteinei in laptele matern. Cu toate acestea, datorita toxicitatii sale scazute, in cazul unui tratament la mama cu acest medicament, riscul potential pentru sugar pare neglijabil, permitand alaptarea.
Humex Expectorant sirop pentru adulti nu are efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Administrare:

Doza uzuala este de 750 mg carbocisteina (15 ml Humex Expectorant sirop pentru adulti – o lingura) administrate oral de 3 ori pe zi.

Reactii adverse:

La doze mari se poate observa uneori aparitia de fenomene de intoleranta digestiva (epigastralgii, greata, diaree), caz in care se recomanda scaderea dozei.

Supradozaj:

In caz de supradozaj pot sa apara epigastralgii, greata, diaree.

Pret:

  • Humex sirop 0.13 % cutie cu 1 flacon de 200 ml sirop + 1 masura dozatoare din polipropilena are un pret aproximativ de 12 lei;
  • Humex balsam pectoral costa 26 lei;
  • Humex sirop tuse neproductica adulti costa 19 lei;
  • Humex spray nazal cu apa de mare pentru copii si adulti costa 40 lei;
  • Humex tablete costa 38 lei;
  • Humex comprimate cu lamaie, vitamina C si Zinc costa 22 lei;
  • Humex ulei esential costa 25 lei;
  • Humex spray auricular costa 39 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 1 septembrie, 2011, 1:48

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *