Prima Pagina » Medicamente » Medicamente H » Hyalgan

Hyalgan

Prospect

Preparatul Hyalgan se prezinta sub forma de solutie injectabila 20 mg/2 ml; ct. 1 sau 5 seringi preumplute 2 ml; cutie de 1 flacon de 2 ml.

Indicatii:

Osteoartritele genunchiului, pentru ameliorarea de durata a durerii. Uz oftalmic: Tratament topic al tulburarilor filmului lacrimal datorate evaporarii excesive a apei (strat lipidic redus sau alterat) – de exemplu in sindromul de ochi uscat (sindrom Sjogren).

Dozaj si mod de administrare:

Adulti (inclusiv varstnici): Continutul unei fiole (20 mg/2 ml) sau al unei seringi pre-umplute (20 mg/2 ml) trebuie injectat in articulatia afectata o data pe saptamana, 5 saptamani consecutiv, utilizandu-se o tehnica standard de injectare. Tratamentul poate fi repetat la intervale de cel putin 6 luni. Oftalmic: 1 pic. de pana la 6 ori/zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la hialuronatul de sodiu, proteinele de origine aviara sau la oricare dintre excipientii produsului (hialuronatul de sodiu – Hyalectin – este de origine aviara). Infectii sau alte afectiuni cutanate la locul de injectare.

Atentionari:

Inainte de administrarea Hyalgan se indeparteaza lichidul articular, daca exista. Precautie pentru a nu suprasolicita articulatia imediat dupa injectia intraarticulara. Produsul se utilizeaza numai daca solutia este clara. Nu se adm. concomitent sau in amestec cu alte preparate injectabile intraarticulare, datorita experientei limitate. Nu se utilizeaza concomitent cu dezinfectante care contin saruri cuaternare de amoniu. Prudenta la gravide, femei care alapteaza.

Reactii adverse:

Foarte rar, la locul injectarii pot sa apara durere, tumefactie, caldura, roseata (dispar spontan in 1-4 zile). Daca manifestarile apar, articulatia afectata se pune in repaus si se aplica local gheata. Cazuri izolate de reactii de tip anafilactic. Rareori, pot aparea reactii alergice, atat sistemice, cat si locale. La folosirea oftalmica: manifestari de tip alergic cum sunt inflamatii palpebrale, conjunctivita, prurit, senzatie de arsura, eritem, lacrimare abundenta sau keratita superficiala.

Pret:

Hyalgan solutie injectabila 20 mg/2m cutie cu 1 seringa preumpluta de 2 ml este disponibil in farmacii la un pret mediu de 150 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 5 martie, 2012, 9:54

9 Discutii la Hyalgan

 1. Yuloi 05/03/2012 at 15:51

  Daca a folosit cineva acesta solutie injectabila (hyalgan) pentru articulatia genunchiului ( diagnosticata cu gonartroza stadiul 3 ) , va rog impresii despre efecte.

  Răspunde
  • Mig VWFan 05/03/2012 at 15:51

   Este eficient in stadii incipiente de artroza, la stadiul III putin probabil sa faca minuni.
   Dintre solutiile vascoelastice e cel mai bun (5 doze).

   Răspunde
 2. Victor 05/03/2012 at 15:50

  Eu tocmai am facut prima injectie in genunghi si nu ma durut mai tare ca o injectie facuta bine intramuscular.
  Depinde cine ti-o face si daca are mana usoara.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *