Prima Pagina » Medicamente » Medicamente H » Hydiphen

Hydiphen

Prospect

Compozitie

Fiole a 2 ml solutie injectabila continand clomipramina clorhidr. 25 mg (cutie cu 10 buc.).

Actiune terapeutica

Antidepresiv triciclic cu actiune sedativa, are si proprietati anticolinergice;efectul antidepresiv se manifesta, in general, din prima saptamana de tratament.

Indicatii

Psihoza depresiva, stari obsesive si fobice.

Contraindicatii

Infarct miocardic recent, insuficienta cardiaca, bloc si aritmii cardiace, boli hepatice grave, glaucom cu unghi ingust, adenom de prostata, manie, epilepsie; se evita in cursul sarcinii, nu se alapteaza in timpul tratamentului; prudenta si doze mici la batrani. Nu se asociaza bauturi alcoolice (deprimare centrala), inhibitori de monoaminooxidaza (risc toxic mare), simpatomimetice (raspuns excesiv); asocierea cu anestezice generale mareste riscul de aritmii cardiace si de hipotensiune; clomipramina poate diminua efectul unor antihipertensive – guanetidina, posibil clonidina si metildopa; barbituricele pot diminua concentratia plasmatica a antidepresivelor.

Reactii adverse

Relativ frecvente fenomene atropinice – uscaciunea gurii, tulburarii de acomodatie, tahicardie, constipatie, mictiune dificila – mai ales la inceputul tratamentului; ocazional greata, somnolenta, sudoratie, hipotensiune posturala, tremor, parestezii, ataxie, disfunctie sexuala; rareori eruptii cutanate, disfunctie hepatica si icter, deprimarea hematopoiezei, chiaragranulocitoza, aritmii cardiace, hipotensiune (la doze mari).

Mod de administrare

Injectii intramusculare, se incepe cu 1–2 fiole/zi (25–50 mg), crescand zilnic cu cate o fiola pana la 3–6 fiole/zi apoi, dupa ameliorare, se scade progresiv doza trecand simultan la administrarea medicatiei antidepresive pe cale orala.

Pret

Hydiphen fiole a 2 ml solutie injectabila este disponibil in farmacii la un pret mediu de 35 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 26 octombrie, 2018, 1:46

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *