Prima Pagina » Medicamente » Medicamente H » Hyrexin

Hyrexin

Prospect

Actiune terapeutica:

Preparatul Hyrexin este un antihistaminic. Sedativ puternic, anticolinergic si antiemetic.

Indicatii:

Reactii de hipersensibilitate. Rau de miscare (administrat doar PO). Parkinsonism (postencefalitic, arteriosclerotic, idiopatic, indus medicamentos/chimic). Facilitator al somnului (doar PO). Antitusiv (doar sirop/lichid).

Mod de administrare:

Capsule, capsule softgel, tablete masticabile, elixir, lichid, solutie, sirop, tablete.
Antihistaminic, antiemetic, impotriva raului de miscare, parkinsonism
Adulti: 25-50 mg de 3-4 ori/zi, maxim 300 mg/zi. Copii, 6-12 ani: 12,5-25 mg de 3-4 ori/zi, maxim 150 mg/zi.
Inducere asomnului: Adulti si copii peste 12 ani: 50 mg la culcare.
Antitusiv(doar sirop): Adulti: 25 mg la 4 h, maxim 150 mg/zi. Copii, 6-12 ani:12,5 mg la 4 h, maxim 75 mg/zi. Copii 2-6 ani: 6,25 mg la 4 h, maxim 25 mg/zi.
IV, IM profund
Rau de miscare, parkinsonism: Adulti: 10-50 mg, pana la 100 mg la nevoie (maxim 400 mg/zi). Copii: 1,25 mg/kg (sau37,5 mg/m2) de 4 ori/zi, maxim 300 mg/zi divizat in 4 doze.

Contraindicatii:

Topic in tratamentul varicelei sau arsurilor solare. Topic administrat pe suprafete tegumentare mari sau pe regiuni cu vezicule. Nu se folosesc produsele FR ce conttn difenhidramina in asociatie cu alte produse ce contin difenhidramina, inclusiv produse topice.

Precautii:

Risc crescut de reducere e proceselor cognitive la varstnici. In raul de miscare, se administreaza toata doza profilactica cu 30 min inainte de calatorie si cu 1-2 h inaintea situatiilor ce pot precipita starea de rau. Se administreaza doze similare in timpul meselor si la culcare. Nu se foloseste mai mult de 2 saptamani in tratamentul insomniei. Pentru administrarea IV, nu se dilueaza. Pentru adulti si copii nu se depaseste ritmul de administrare de 25 mg/min.

Observatii pentru pacient – familie: Poate provoca letargie; nu efectuati activitati ce necestia atentie sporita pana la trecerea efectelor medicamentului. Folositi metode de protectie solara; poate provoca reactii de fotosensibilitate. Folositi guma de mestecat / bomboane fara zahar pentru reducerea uscaciunii mucoasei bucale. Evitati alcoolul sau alte deprimante SNC.

Evaluarea si controlul terapiei:

Investigati indicatiile pentru terapie, catacteristicile, alti agenti utilizati si efectul acestora.

Interactiuni medicamentoase:

Difenhidramina potenteaza efectele metoprololului.

Pret:

Hyrexin este disponibil in farmacii la un pret mediu de 28 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 22 ianuarie, 2012, 20:44

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *