Prima Pagina » Sanatate A-Z » Sexologie » Igiena Menstruatiei

Igiena Menstruatiei

Igiena MenstruatieiSpalarea zilnica trebuie facuta cu multa apa calda si cu produse speciale : geluri sau sapunuri de igiena intima cu ph-ul neutru.

Spalarea se face numai dinspre vagin spre anus, iar stergerea cu hartie igienica se face la fel, din fata in spate pentru a nu aduce in vagin produsii toxici din anus.

Lenjeria intima numai din bumbac, nu din dantele sintetice care pot irita zona. Vara nu se recomanda purtarea blugilor. Chiloteii tanga de asemenea sunt neindicati deoarece apasa pe zona anala si  nu acopera zona vaginala complet putand favoriza aparitia infectiilor.

Colacul toaletei este plin de microbi, de aceea se recomand neasezarea directa pe acesta cand se utilizeaza o alta toaleta decat cea de acasa pentru a preveni unele infectii

Zona organelor genitale e deosebit de sensibila la temperaturi scazute. De aceea in timpul iernii nu sunt recomandate hainele care o expun la frig: pantaloni cu talie joasa, slip tanga, bluze scurte care nu acopera zona rinichilor si favorizeaza infectiile urinare, si asezarea frecventa pe ciment, zone reci micsoreaza temperatura locala, aceasta fiind una din barierele de mentinere a bacteriilor sub control, oricum existente deja in numar mare in caile urinare. Prin urmare bacteriile vor avea un mediu mai propice dezvoltarii.

Alegerea absorbantului se face in functie de cantitatea de sange eliminata. Pe pachetele de absorbante aceasta este specificata printr-un numar de picaturi desenate pe ambalaj, incepand de la flux redus (o picatura) pana la un flux abundent (cinci picaturi).

Absorbantele se aplica pe partea dintre picioare a chilotului in acea pozitie incat sa vina exact in dreptul vaginului pentru a se aduna sangele cat mai bine. Dupa utilizare se impaturesc intr-o hartie netransparenta si se arunca la cosul de gunoi (niciodata in wc). Recomandabil este ca in aceasta perioada fetele sa poarte pantaloni putin mai larguti si de culoare inchisa, sa nu se expuna la soare puternic, sa nu faca bai fierbinti sau chiar dusuri foarte fierbinti, sa nu faca efort fizic, sa se odihneasca si sa se hraneasca echilibrat.

Unele femei opteaza pentru folosirea tampoanelor interne. Acestea sunt mici de dimensiunea degetului mic si se introduc in interirul vaginului. In afara ramane numai o ata rezistenta cu ajutorul careia pot fi scoase. Insa, desi reclamele le prezinta ca fiind foarte igienice si inofensive exista si pareri contradictorii.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 20 decembrie, 2012, 12:25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *