Prima Pagina » Sanatate A-Z » Sexologie » Igiena Organelor Genitale

Igiena Organelor Genitale

Igiena Organelor GenitaleAtat la fete cat si la baieti zonele genitale pot fi lezate foarte usor. De asemenea si tesutul din care sunt facuti sanii. Deci nu trebuie sa daunam corpul si imbracamintea altei persoane. In nici un caz nu va jucati ciupind colegele de sani sau de sfarcuri iar baietii sa nu-si ridice pantalonii pana la talie intre picioare sau mai rau sa se atarne unul pe altul in cuier.

La nivelul organelor genitale atat feminine cat si masculine produc o substanta alb-branzoasa numita smegma. Aceasta are rolul de a curata si a lubrifia organele doar ca poate capata un miros neplacut in contact cu aerul.

Este necesara spalarea zilnica, numai cu apa (calda) , sapun cu pH neutru (pentru bebelusi sau special pentru zona intima). Nu se folosesc sapunuri dure, fara substante antiseptice, fara parfumuri, fara deodorante, fara aftershave.

Este cat se poate de indicat ca fiecare membru al familiei sa aiba prosopul lui personal pe care sa nu-l imparta cu nimeni. Prosopul trebuie sa fie uscat, deoarece prosoapele umede pot fi un mediu foarte bun pentru dezvoltarea sau mentinerea unor bacterii care sa declanseze infectii. In cazul existentei unei infectii, prosopul folosit nu trebuie pus impreuna cu celelalte rufe (in cosul cu rufe care asteapta si fie spalate) ci trebuie spalat imediat sau pus separat.

Lenjeria purtata trebuie sa fie din bumbac. Trebuie evitata lenjeria din materiale sintetice si care sa stranga deoarece poate provoca rani. Este indicata lenjeria care sa permita “ventilarea” zonei genitale.

Daca este prea cald este recomandata schimarea lenjeriei cat mai des pentru a nu transpira. Nu este recomandat statul prea mult in costmul de baie ud, daca nu este soare si acesta nu se usuca natural. Pastrarea umiditatii in zona genitala ajuta dezvolatarea becteriilor. Spalarea lenjeriei trebuie facuta cu detergenti usori iar clatirea trebuie sa fie cat se poate de temeinica pentru a evita urmele de detergent care ar putea sa ramana pe lenjerie.

Producatorii de hartie igienica au interesul sa puna la dispozitia cumparatorilor o gama cat mai larga de produse printre care si cea colorata si parfumata. Insa trebuie tinut seama de faptul ca orice prelucrare in plus a hartiei poate expune organismul la contactul cu substante pe care nu le cunoaste si la care poate reactiona negativ.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 19 decembrie, 2012, 16:24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *