Algocalmin

  1. Prospect
    1. Actiune terapeutica:
    2. Indicatii:
    3. Mod de administrare:
    4. Reactii adverse:
    5. Pret:
    6. Articole Similare:

Prospect

Algocalmin se prezinta sub forma de comprimate a 0,50 g natrium phenyl dimethylpyrazolonum methyl aminome-thansulfonicum.

Solutie injectabila 50%, natrium phenyl dimethylpyrazolonum methyl aminome-thansulfonicum.Supozitoare pentru adulti: 1g natrium phenyl dimethylpyrazolonum methyl aminome-thansulfonicum, 1,53 g excipient.Supozitoare pentru copii: 0,30 g natrium phenyl dimethylpyrazolonum methyl aminome-thansulfonicum, 0,82 g excipient.

Actiune terapeutica:

Algocalminul este un analgezic puternic, inlocuind intr-o larga masura opiaceele, fara a determina efectele secundare obisnuite dupa administrarea acestora. Fiind un derivat pirazolonic, algocalminul are si o actiune antipiretica.

Indicatii:

Stari dureroase de diverse etiologii: colica renala, dureri post-operatorii. Mialgii, nevralgii, lumbago, sciatica, cefalee, gripa, stari febrile.

Mod de administrare:

Pentru adulti: 1-2 comprimate de 1-2 ori pe zi sau 2-5 ml de 1-2 ori pe zi, in injectii intramusculare profunde sau 1-3 supozitoare pentru adulti pe zi.Pentru copii: 1/4-1 1/2 comprimat, dupa varsta sau 1-3 supozitoare pentru copii pe zi. Pentru comprimate, se recomanda desfacerea acestora in putina apa inainte de administrare.

Reactii adverse:

Ca toti derivatii pirazolonici, Algocalminul poate determina in cazuri foarte rare si la tratament prelungit reactii alergice si modificari ale formulei leucocitare: daca in cursul unui tratament prelungit cu algocalmin apare leucocitopenie sau granulocitopenie se va intrerupe tratamentul.

Pret:

  • Algocalmin tablete are un pret aproximativ de 7 lei;
  • Algocalmin 1g/2ml (solutie injectabila) costa 6 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.