Prima Pagina » Medicamente » Medicamente I » Imiquimod

Imiquimod

Prospect

Imiquimod este o molecula imunostimulanta cu actiune anti­virala si antitumorala (imidazo-chinolina-1­(2-metilpropil)-1H-imidazol-[4,5-c]-chinolin­4-amina).

Imiquimod are o actiune nespecifica asupra imunitatii mediate celular. Se fixeaza pro­babil de un receptor de membrana al celulei, determinand sinteza moleculei NF­κB si eliberarea de citokine (IFNα, IFNγ, TNF si interleukinele 1, 6, 8, 10).

Are si proprietati antiproliferative si antiangio­genice. Se foloseste cu succes in trata­mentul urmatoarelor afectiuni: condiloame virale, molluscum contagiosum la infectatii HIV, epitelioamele spino- sau bazocelulare incipiente, precanceroze (keratoze acti­nice, lentigo malign).

Recent a fost utilizat topic cu succes in terapia metastaze­lor melanomului malign. Studiile actuale nu arata un potential teratogen sau oncogen.

Imiquimod (INN) este un medicament care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala si face parte din clasa substantelor care modifica raspunsul imun. Este comercializat de MEDA AB, Graceway Pharmaceuticals and iNova Pharmaceuticals sub numele e Aldara, Mochida sub numele de Beselna si Zyclara (Graceway).

Pret:

Imiquimod crema este disponibil in farmacii la un pret mediu de 400 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 21 ianuarie, 2012, 20:33

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *