Prima Pagina » Medicamente » Medicamente I » Imunostim

Imunostim

Prospect

Preparatul Imunostim contine extract de Uncaria tomentosa (Cat’s Claw) 100 mg; pudra de Uncaria tomentosa (Cat’s Claw) 400 mg; pudra de Echinacea angustifolia 100 mg.

Actiune terapeutica:

Uncaria tomentosa (numita si “planta miracol” din padurile peruviene) contine drept principii active: alcaloizi oxindolici, fitosteroli si proantocianozide. Componentele active din Echinacea angustifolia sunt: polizaharidele, flavonozidele, derivatii acidului cafeic, poliacetilene si uleiuri esentiale. Ambele plante sunt recunoscute pentru actiunea lor antiinflamatoare, antioxidanta, antivirala, antimicrobiana si de crestere a imunitatii organismului. Produsul Imunostim este un imunostimulator natural deosebit de eficient asigurand o protectie si o rezistenta crescuta a organismului la imbolnaviri si grabind vindecarea acestuia.

Actiune terapeutica:

Actiune antiinflamatoare, antireumatica (prin inhibarea hialuronidazei si prin polizaharidele continute); actiune antimicrobiana (creste cu 20-30% activitatea celulelor T si stimuleaza sinteza si activitatea macrofagelor); activitate antivirala (actiune asemanatoare interferonului); stimuleaza activitatea imunitara (prin alcaloizii oxindolici continuti in Cat’s Claw, care cresc fagocitoza; inhiba agregarea plachetara si tromboza, cu efect util in reducerea aterosclerozei, a tensiunii arteriale si prevenirea infarctului demiocard; rol antioxidant si antitumoral direct pe ADN (inhiba proliferarea tumorilor), scade efectele adverse ale radioterapiei si chimioterapiei; la nivelul aparatului digestiv prezinta actiune antiinflamatoare, de neutralizare a hipersecretiei gastrice si de imbunatatire a procesului de digestie.

Indicatii:

Profilaxia si tratamentul unor afectiuni cu o sfera clinica larga: infectii virale si bacteriene ale cailor respiratorii superioare (gripe, amigdalite, faringite, otite, guturai etc.); infectii ale aparatului uro-genital; afectiuni inflamatorii si reumatismale ale aparatului locomotor: artrite, bursite, tendinite; alergii de etiologie diversa; boli autoimune (psoriazis, lupus eritematos etc.); terapia anticanceroasa, in timpul chimioterapiei si radioterapiei (datorita actiunii antioxidante); afectiuni digestive (gastrite, ulcere, hemoroizi, boala Krohn, diverticulite, fisuri anale, parazitoze, dezechilibre ale florei intestinale); in dezechilibre hormonale la femei si in sindromul premenstrual; afectiuni hepatice grave (ciroza, hepatite agresive); sindromul oboselii cronice; hipertensiune arteriala, ateroscleroza, prevenirea infarctului de miocard.

Mod de administrare:

La adulti 1-3 tablete pe zi.

Contraindicatii:

Nu exista.

Precautii:

In timpul sarcinii si alaptarii, precum si pentru minori, cereti sfatul medicului inainte de administrare. A se feri de accesul copiilor!

Reactii adverse:

Nu exista reactii adverse la dozele recomandate.

Pret:

Imunostim comprimate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 20 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 19 ianuarie, 2012, 11:43

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *