Prima Pagina » Sanatate A-Z » Obstetrica Ginecologie » Incontinenta urinara cauzata de stres

Incontinenta urinara cauzata de stres

Incontinenta urinaraRazi, stranuti sau faci exerciti fizice si cativa stropi de urina iti scapa in pantaloni. Aceasta este incontinenta urinara cauzata de stres, si aproximativ 30% dintre femeile din Statele Unite cu varste cuprinse intre 25 si 44 de ani se confrunta cu o astfel de scurgere cel putin o data pe saptamana potrivit unui studiu recent. Nasterea este pe primele locuri in topul cauzelor de incontinenta, deoarece poate deteriora muschii pelvini care sustin uretra, asa ca e de asteptat sa te confrunti cu astfel de simptome intre 20 si 30 de ani (in Statele Unite femeile, in medie, au primul copil la varsta de 25 de ani, dar 25% dintre femei nu raman gravide decat dupa implinirea varstei de 30 de ani).

Pot trece peste sase luni de la nastere pentru ca muschii planseului pelivin sa se refaca si sa aiba suficienta putere pentru ca incontinenta sa se diminueze sau sa dispara. Putem grabi insa procesul de vindecare practicand exercitii Kegel. Expertii sustin ca efectuarea unui numar intre 10 si 25 de astfel de exercitii Kegel dimineata, in timpul spalatului pe dinti, poate fi benefica.

Ei considera ca exercitiile Kegel – contractii si relaxari repetate ale muschilor diafragmei pelvine – sunt mai dificil de efectuat stand in picioare, de aceea si efectul lor este mai mare daca le executam in ortostatism. Mai mult, se recomanda sa eliminam din alimentatie cofeina, ciocolata, produsele lactate, mancarea picanta si fructele acide – ca portocalele sau ananasul, intrucat acestea pot irita vezica urinara si astfel pot agrava incontinenta.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 14 septembrie, 2018, 9:02

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *