Prima Pagina » Simptome » Simptome I » Incontinenta Urinara

Incontinenta Urinara

Simptom

Incontinenta urinara este o boala frecventa, chiar daca foarte multe din persoanele care sufera de incontinenta urinara refuza sa vorbeasca despre ea. Conform rezultatelor actuale, una din trei femei sufera de incontinenta urinara. Numarul de femei care sufera de aceasta afectiune (dintre cele tinere) este mult mai mare decat cel al barbatilor (tineri si ei), raportul fiind de 5:1.

Urinarile normale sunt in medie de 6-9 pe zi, cu un volum de urina de aproximativ 300 ml. Daca urinarile sunt mai dese, nu inseamna neaparat ca respectiva persoana prezinta o patologie, ci urinarile mai dese pot exista si din obisnuinta. Spre exemplu mamicile invata copiii de mici sa mearga la toaleta, preventiv. Daca insa nu este obisnuinta, urinarile frecvente pot sugera o infectie urinara. De asemenea nici urinarile rare nu sunt de neglijat, ele putand ascunde unele patologii mai grave sau mai putin grave. Nu trebuie sa uitam ca urinarile sunt in functie de volumul de lichide consumat. Daca o persoana bea mai multe lichide fara a le consuma (transpiratie, efort fizic) este firesc sa urineze mai mult si invers, daca este deshidratata urineaza mai rar si urina sa fie concentrata.

Manifestari:

Incontinenta urinara devine din ce in ce mai frecventa odata cu inaintarea in varsta. De asemenea persoanele in varsta fac mai des infectii urinare, ceea ce duce la incontinenta urinara (aceasta reprezentand unul din semnele infectiei urinare). Insa sunt si alte cauze de incontinenta urinara care duc la ingreunarea disgnosticului mai ales pentru varstnici cand este greu de spus daca au incontinenta urinara de alta cauza sau este data de infectiile urinare repetate.

Cauze:

  • ridicarea de greutati;
  • obezitatea (prin cresterea presiunii abdominale care slabeste muschii planseului pelvin);
  • tusea prelungita (pe acelasi principiu de crestere a presiunii abdominale);
  • sarcina;
  • infectii urinare dar si din sfera genitala;
  • stresul;
  • vezica neurologica (spasme ale musculaturii vezicale pe fond neurologic care duc la pierderea de moment a urinii).

Aceasta lista poate fi incompleta, este foarte probabil sa existe si alte cauze posibile care pot sta la baza aparitiei simptomelor dvs. Informati intotdeauna medicul dumneavoastra despre orice medicament sau tratament pe care il urmati, inclusiv prescriptii medicale (retete), suplimente, tratamente pe baza de plante sau tratamente alternative.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 18 noiembrie, 2011, 1:32

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *