Prima Pagina » Sanatate A-Z » Dermatologie » Infectiile cu Anaerobi

Infectiile cu Anaerobi

Infectiile Cu Anaerobi

Bacteriile anaerobe sunt responsabile de declansarea unor boli infectioase cu evolutie de maxima gravitate, la om.

Gravitatea formelor clinice de infectie este justificata prin urmatoarele argumente:

  • infectiile cu anaerobi sunt dificil de diagnosticat, izolarea germenilor presupunand conditii de transport si medii de cultura speciale.
  • in evolutia formelor clinice, este de regula implicata o flora mixta de germeni aerobi/anaerobi, ceea ce creeaza dificultati in instituirea tratamentului.
  • datorita administrarii “abuzive” a antibioticelor si in domeniul anaerob, se observa cresterea procentului de tulpini rezistente la antibioticele curent folosite in cazul acestor infectii.
  • dintre grupele sau subgrupele de antibiotice recent descoperite, multe au o eficienta scazuta sau chiar absenta fata de bacteriile anaerobe.
  • prin particularitatile clinice de evolutie, infectiile anaerobe necesita totdeauna un tratament complex: antibiotic dar si chirurgical (prin care se realizeaza: inlaturarea conditiilor de anaerobioza, debridarea si/sau drenarea tesuturilor necrozate/ produselor patologice).

Ca si entitati clinice de maxima gravitate si de cauza polimicrobiana (aerob/anaerob) retinem: Fasceita necrozanta si Gangrena gazoasa.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 23 septembrie, 2013, 9:18

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *