Prima Pagina » Medicamente » Medicamente I » Intal

Intal

Prospect

Medicamentul Intal se prezinta sub formade capsule continand cromoglicat disodic 20 mg, sub forma de pulbere pentru inhalatie.

Actiune terapeutica:

Antiastmatic, antialergic, impiedica eliberarea de substante spasmogene la nivelul plamanului (inhiba degranularea mastocitelor), antagonizeaza actiunile bronhoconstrictoare si proinflamatorie ale PAF.

Indicatii:

Astm bronsic, mai ales astm alergic, astm la efort, la frig si la substante iritante (pentru profilaxia de durata a crizelor), bronsita astmatiforma.

od de administrare:

In inhalatii, obisnuit 1 capsula de 4 ori/zi; in astmul la efort 1-2 capsule inaintea acestuia.

Contraindicatii:

Nu se administreaza la copii sub 5 ani, prudenta in primul trimestru al sarcinii. Cromoglicatul nu este eficace ca tratament curativ al crizei de astm bronsic si in status astmaticus. in cazul intreruperii tratamentului dozele se reduc progresiv; la bolnavii la care cromoglicatul a facut posibila reducerea dozelor de cortizon, intreruperea medicatiei trebuie precedata de revenirea la dozele initiale de glucocorticoizi.

Reactii adverse:

Uneori iritatie faringiana si traheala, rareori bronhospasm trecator (se inhaleaza in prealabil un bronhodilatator simpatomimetic); foarte rar eruptii cutanate, urticarie (se opreste medicatia).

Pret:

Intal este disponibil in farmacii la un pret mediu de 16 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti. 

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:32

Un comenentariu la Intal

  1. Mira 11/01/2012 at 10:41

    In care din farmaciile Romaniei se poate gasi acest medicament – Intal? E nevoie de o reteta?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *