Prima Pagina » Sanatate A-Z » Reumatologie » Intrebari frecvente MBST

Intrebari frecvente MBST

Fiind un tratament relativ nou, este important ca persoanele sa fie informate despre terapia MBST. Unele din cele mai frecvente intrebari sunt discutate aici, pentru a putea fi informati inainte de inceperea unui tratament.

Ce este MBST?

MBST(sau terapia prin rezonanta magnetica) foloseste un principiu asemanator scanarii RMN. Este folosita pentru tratarea osteoporozei, osteoartritei sau leziunilor articulare. Este un tratament fara efecte secundare si ajuta la regenerarea cartilajului, tratarea leziunilor si ameliorarea durerilor articulare.

Cum functioneaza MBST?

Tehnologia este similara scanarii RMN, iar dispozitivul folosit este asemanator. In functie de zona tratata, va trebui sa stati intins sau in sezut in timpul sedintelor de tratament. Aceasta terapie neinvaziva foloseste rezonanta magnetica de spin a atomilor de hidrogen in zona afectata. Aceasta rezonanta are un efect de regenerare a cartilajului si osului.

Are efect?

Pana in prezent se estimeaza ca acest tratament a fost efectuat de peste 500.000 de pacienti. Tehnologia a fost introdusa in Germania, in 1999, dupa 6 ani de perfectionare si testare. Acum, aceasta tehnologie este folosita pe plan mondial. S-au efectuat mai multe studii pentru a calcula rezultatele tratamentului prin MBST. Majoritatea studiilor au fost efectuate  in institutii medicale renumite, universitati si centre de excelenta din intreaga lume.

Tratamentul este indicat oricarei persoane?

Majoritatea persoanelor cu afectiuni artritice, osoase sau leziuni specifice activitatilor sportive pot urma acest tratament. Exista anumiti pacienti cu contraindicatii: femeile insarcinate, pacientii seropozitivi, pacientii cu implanturi medicale ca pompele de insulina sau pacemakere.

Cum se efectueaza un tratament tipic?

Exista mai multe tratamente pentru afectiuni diferite. De obicei se fac intre 3 si 10 sedinte de cate o ora, care trebuie facute in zile consecutive. Aceasta procedura este neinvaziva si nu presupune interventie chirurgicala sau administrarea altor medicamente. Trebuie sa consumati multa apa inainte, in timpul si dupa sedintele de tratament. Bauturile cu cofeina trebuie evitate; efortul fizic trebuie evitat timp de 1-2 saptamani dupa incheierea tratamentului.

Cum stiu daca tratamentul a avut efect?

Diferiti pacienti au prezentat diferite rezultate. Unii pacienti au observat ameliorari in a doua zi dupa sedinta de tratament. Tratamentul presupune o imbunatatire progresiva a starii de sanatate, pe durata a catorva luni. Veti observa o ameliorare continua, cu scaderea durerii provocate de afectiune. Aceasta va coincide cu o imbunatatire a mobilitatii si flexibilitatii.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 11 septembrie, 2012, 9:08

2 Discutii la Intrebari frecvente MBST

  1. cristi 13/05/2013 at 21:05

    de garantii am intrebat si eu pentru mama mea diagnosticata cu fractura de vertebra pe osteoporoza si efectuat vertebroplastie, nu se dau garantii ci doar sperante si la cel putin 6 luni dupa tratament, trebuie consultati mai multi medici e destul de scump tratamentul pentru romania – 2200 lei = 500 euro = 10 sedinte, daca am avut acesti bani am zis sa incerc pentru ca terapia asta o exclude pe cea cu medicamente (actonel, sau fosamax sau bonviva), Sa va ajute Dumnezeu sa va puteti ajuta copilul.

    Răspunde
  2. tilica ghe 10/02/2013 at 19:01

    am o fata de 17 ani cu artrita de la 3 ani starea de sanatate se depreciaza constant mbst o poate ajuta tratamentul am inteles este mai scump daca nu avem rezultate ne puteti garanta cumva rezultatele

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *