Prima Pagina » Medicamente » Medicamente I » Iodosept

Iodosept

Prospect

Actiune terapeutica:

Antiseptic – dezinfectant rapid prin efect bactericid, fungicid, virucid selectiv, antiparazitic.

Indicatii:

Dezinfectia preoperatorie a pielii si mucoaselor; dezinfectia pielii inainte de injectii, perfuzii, transfuzii, punctii venoase, biopsii; spalaturi ale plagilor infectate, arsuri, imbibarea meselor si compreselor; bai locale.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la iod, hipertiroidism, dermatite, inainte sau dupa tratament cu iod radioactiv, insuficienta renala. Nu se utilizeaza la nou-nascuti, in timpul sarcinii, incepand cu luna a III-a, in timpul lactatiei.

Precautii:

Nu se va administra concomitent cu dezinfectanti cu continut de mercur (creste toxicitatea), cu unguente continand enzime (inactiveaza enzimele). Este incompatibil cu agenti reductori.

Mod de administrare:

Dezinfectarea tegumentelor intacte; se aplica ca atare prin tamponare, lasand solutia sa actioneze timp de 1 – 2 min. Tratamentul aseptic al plagilor, arsurilor, dezinfectia mucoaselor in infectii bacteriale sau fungice: se aplica o solutie diluata (1:10) cu apa distilata. Bai locale: se utilizeaza solutia diluata 1:100.

Atentie! Diluarea se va efectua numai inainte de intrebuintare.

Pret:

Iodosept 10% x 40 g – solutie cutanata este disponibil in farmacii la un pret mediu de 8 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 17 noiembrie, 2011, 3:43

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *