Prima Pagina » Medicamente » Medicamente I » Ipertrofan

Ipertrofan

Prospect

Compozitie:

Fiecare tableta enterosolubila contine mepartricin 40 mg si excipienti q.s.

Actiune terapeutica:

Mepartricinul (ester metilic al partricinei) este un derivat semisintetic al unui antibiotic polienic izolat de Laboratoarele de cercetare SPA, pornind de la o tulpina dintr-o cultura de Streptomyces aureofaciens. La administrarea pe cale orala, mepartricinul s-a dovedit a fi util in special pentru ameliorarea functionarii complexului uretro-prostato-vezical, la pacientii cu hipertrofie benigna de prostata.

Mecanismul de actiune, lipsit de efecte de tip hormonal, este datorat capacitatii mepartricinului de a fixa ireversibil fractiile sterolice intestinale. In prezent este recunoscut faptul ca depozitele crescande de colesterol din lumenul acinilor glandulari reprezinta un factor determinant in producerea hipertrofiei benigne de prostata (adenom de prostata). Scaderea nivelului sterolilor produce modificari favorabile ale simptomatologiei specifice asociate acestei afectiuni. Ipertrofanul amelioreaza net principalele simptome: polakiuria diurnasi nocturna, tenesmele si reziduu vezical postmictional. Produsul este foarte bine tolerat, nu se absoarbe sistemic, actionand strict inlumenul intestinal.

Indicatii:

In tratamentul tulburarilor functionale care insotesc hipertrofia benigna de prostata HBP (adenomul de prostata).

Contraindicatii:

Hipersensibilitate cunoscuta fata de produs.

Reactii adverse:

Foarte rar pot sa apara gastralgie, greata, voma sau diaree.

Mod de administrare:

O tableta pe zi, la masa de seara, timp de unul sau mai multe cicluri de 30 de zile sau in conformitate cu indicatiile medicului. Tratamentul trebuie facut continuu, cel putin 30 de zile, chiar daca ameliorarea se obtine mai rapid.

Pret:

Ipertrofan comprimate filmate gastrorezistente este disponibil in farmacii la un pret mediu de 80 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 15 noiembrie, 2011, 18:01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *