Prima Pagina » Medicamente » Medicamente I » Ipolipid

Ipolipid

Prospect

Ipolipid se prezinta sub forma de capsule continand gemfibrozil USP 300 mg.

Indicatii:

Gemfibrozil este un agent reglator al lipidelor serice crescute, in primul rand prin reducerea trigliceridelor, cu actiune variabila asupra colesterolului total seric. Scade conversia lipoproteinelor VLDL si previne retentia acestora in compartimentele extravasculare. in plus, Ipolipid poate creste lipoproteinele HDL, ceea ce ajuta la reducerea nivelelor plasmatice ale LDL.

Este indicat in: tratamentul pacientilor cu hiperlipoproteinemii primare tip IIa, IIb, IV si V, care prezinta un risc crescut de boala coronariana; tratamentul hiperlipidemiei asociate cu diabet; tratamentul xantomatozelor asociate cu hiperlipidemii. Profilaxia primara a bolii coronariene.

Reactii adverse:

Minime (tulburari gastrointestinale); este necesar controlul timpului de protrombina in cazul administrarii concomitente de anticoagulante.

Mod de administrare:

La adulti, doza recomandata este de 1 200 mg pe zi, in doua prize, cu 30 minute inaintea meselor de dimineata si pranz.

Pret:

Ipolipid este disponibil in farmacii la un pret mediu de 17 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 11 septembrie, 2011, 10:30

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *