Prima Pagina » Medicamente » Medicamente I » Ipradol

Ipradol

Ipradol

Prospect

Compozitie:

Fiecare doza unitara (un puf) contine 0,2 mg desulfat de hexoprenalina. Continutul flaconului aerosolului dozat: 93 mg sulfat de hexoprenalina.

Actiune terapeutica:

Prin inhalarea de 0,2 mg aerosol dozat de Ipradol, prin actiunea spasmolitica a acestuia asupra musculaturii bronsice, se obtine o ameliorare instantanee in cazul tulburarilor respiratorii prin bronhospasm. Prin apasare cu varful degetului, valva aparatului elibereaza o cantitate fixa de substanta activa sub forma unei pulberi pentru inhalatie.

Aerosolii ajung cu usurinta pana in cele mai mici ramificatii ale sistemului bronsic si isi manifesta actiunea spasmolitica direct in tractul respirator. De regula, doza recomandatade medic nu prezinta nici un efect asupra cordului sau sistemului circulator (palpitatii).

Indicatii:

Tratamentul si profilaxia dispneei in cazul astmului bronsic sau bronsitei spastice.

Mod de administrare:

Inhalare. Tratamentul cu acest produs va da rezultate satisfacatoare terapeutic numai daca se vor urma cu strictete instructiunile din prospect. In cazul absentei unei prescrieri speciale de catre medic, se vor urma cu strictete recomandarile de dozare din prospect.
Adulti si copii de 3 ani si peste 3 ani: 1-2 pufuri in caz de atac dispneic acut.

Pentru tratamentul profilactic al dispneei se vor administra 1-2 pufuri, de trei ori pe zi. In cazul in care 2 doze individuale nu produc efectul dorit, nu se vor inhala pufuri suplimentare. Timpul minim dintre utilizari este de 30 de minute. Doza totala zilnica de cate 5 ori, cate 2 pufuri, nu trebuie depasita in cazul in care medicul nu a prescris in mod special acest lucru.

Contraindicatii:

Ipradol nu trebuie folosit in caz de: anumite tipuri de boli cardiace, infarct miocardic recent, hipertensiune arteriala severa, afectiuni hepatice sau renale severe, hipertiroidism, glaucom.

Precautii:

Sarcina si alaptare: in timpul sarcinii si perioadei de alaptare, Ipradol se va folosi numai daca a fost prescris in mod special de catre medic. A se informa medicul in cazul in care apar contraindicatii sau efecte secundare. Diabeticii care folosesc Ipradol trebuie sa verifice nivelul glicemiei la intervale regulate. Administrarea la copii de 3 ani sau mai mari se va face numai sub supravegherea permanenta a unui adult. Va rugam sa informati medicul daca ati ramas insarcinata in timpul tratamentului cu Ipradol.

Reactii adverse:

In timpul tratamentului (in special daca se folosesc doze mari) pot aparea: agitatie, ameteala, tremor usor al degetelor, transpiratie, palpitatii, crestere a frecventei pulsului (peste 100 batai pe minut) si dureri precordiale. In cazuri rare pot aparea greata sau varsaturi.

Pret:

Ipradol este disponibil in farmacii la un pret mediu de 58 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 9 aprilie, 2013, 14:14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *