Prima Pagina » Medicamente » Medicamente I » Isteropac

Isteropac

Prospect

Compozitie:

Preparatul Isteropac se prezinta sub forma de fiole a 10 ml continand iodamida 4,1 g (solutie 41%) (cutie cu 5 bucati).

Actiune:

Produs organoiodat de contrast, indicat pentru histerosalpingografie.

Reactii adverse:

Sunt posibile reactii de intoleranta sau alergie – sudoratie, urticarie, eritem, prurit, artralgii, dispnee, colaps cardio-vascular – mai frecvente la bolnavele alergice; foarte rar frisoane, febra, greata, voma, dureri abdominale.

Contraindicatii:

Sarcina, inflamatii pelviene acute sau acutizate, alergie sau intoleranta la iodamida; prudenta extrema sau se evita la cei cu alergie sau intoleranta la iod sau la alte produse organoiodate de contrast; nu se administreaza in timpul menstruatiei, premenstrual si cel putin 30 de zile dupa chiuretajul uterin. Modifica rezultatele la testele functiei tiroidiene (la nevoie, acestea se efectuaeaza in prealabil).

Administrare:

Introducere intrauterina sub presiune moderata, obisnuit 5-10 ml (3 ml in caz de uter infantil); administrarea se face la cel putin 10 zile de la terminarea menstruatiei.

Pret:

Isteropac este disponibil in farmacii la un pret mediu de 14 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 30 august, 2011, 16:31

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *