Prima Pagina » Medicamente » Medicamente I » Izoniazida

Izoniazida

Prospect

Indicatii:

Izoniazida este utilizata in tuberculoza activa.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate sau intoleranta la medicament, hepatopatii.

Reactii adverse:

Adesea eruptii, tulburari gastrointestinale (greata, voma, diaree, dureri abdominale, febra). Rar au fost descrise hepatite (mai des in hepatopatiile cronice, alcoolism, persoane In varsta), sindrom gripal (mai ales la doze mari), trombopenie, sindrom hepatorenal, cresterea nesemnificativa a transaminazelor serice care revin la normal dupa sistarea tratamentului. A fost mentionata adesea proteinurie asimptomatica.

Compozitie:

O capsula contine 300 mg Rifampicina si 150 mg izoniazida.

Actiune:

Reprezinta o combinatie antituberculoasa realizata intr-o singura capsula. Concentratia de Rifampicina – Izoniazida in sange atinge nivelul maxim in 2 ore, ramanand la niveluri ridicate aproximativ 12 ore. Distributia in fluide si tesuturi este extrem de eficienta. Eliminarea medicamentului se face renal si biliar (se regaseste in concentratii mari in bila). Aceste moduri complete de actiune sunt extrem de eficace si combina cunoscuta siguranta si actiune a celor doua componente antituberculoase cunoscute. Aparitia rezistentei la izoniazida este aproape anihilata. Medicamentul este foarte repede absorbit si difuzeaza rapid in toate organele si tesuturile organismului. Prin modul de administrare se castiga colaborarea pacientului.

Administrare:

Administrare zilnica intr-o singura priza de 2 comprimate. Pentru a se obtine rezultate bune este de preferat sa se administreze inaintea meselor. Atentie: Trebuie evitata administrarea intermitenta. In cazul administrarii concomitente cu PAS trebuie modificat dozajul si perioadele intermitente de administrare a acestuia la cel putin 6 ore.

Pret:

Izoniazida comprimate 150 de bucati este disponibila in farmacii la un pret mediu de 350 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 5 noiembrie, 2011, 11:42

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *