Prima Pagina » Medicamente » Medicamente J » Jectofer

Jectofer

Prospect

Compozitie:

Fiole a 2 ml continand 100 mg fier elementar/ml, sub forma de complex de fier (III) (ambalaje cu 10 fiole).

Actiune:

Antianemic, activ in terapia parenterala a anemiilor feriprive.

Indicatii:

In anemiile feriprive prin deficit de fier, deficit determinat de diferite cauze, ca epuizarea rezervelor de fier prin hemoragii intestinale cronice, sau in graviditate avansata, la bolnavii cu steatoree idiopatica sau cu disfunctii in absorbtia intestinala.

Administrare:

Dupa aviz medical. Se administreaza parenteral la pacientii la care tipul de anemie a fost stabilit (si numai in cazurile la care produsele pe baza de fier nu se pot administra sub forma orala). Doze uzuale: la adulti cu o greutate medie de 70 kg se administreaza o doza unica de 100 mg/24 de ore (1,5 mg fier/kg corp).

Contraindicatii:

Insuficienta hepatica si renala grava, anemii neferiprive, sensibilitatea la compusii de fier, deficiente in acid folic, anemie hipoplastica, hemosideroza, hemocromatoza, infectii ale traiectului genito-urinar. Nu se administreaza ca profilactic.

Reactii adverse:

Produs bine tolerat. Fenomene secundare nu se specifica.

Pret:

Jectofer este disponibil in farmacii la un pret mediu de 25 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 4 noiembrie, 2019, 0:14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *