Prima Pagina » Medicamente » Medicamente J » Jodthyrox

Jodthyrox

Prospect

1 tableta de Jodthyrox contine 100 g levotiroxina sodica, 130,8 g iodura de potasiu (corespondentul a 100 g iod).

Indicatii :

Gusa endemica cu eutiroidie; profilaxia recidivelor dupa tiroidectomia unei guse endemice.

Mod de administrare:

La inceput 1/2 tableta pe zi. Apoi se va creste doza dupa 2-4 saptamani pana la o valoare de intretinere, in functie de varsta si greutatea pacientului. Doza de intretinere: Adulti si adolescenti- 1 tableta pe zi.
In timpul sarcinii: 1 – 1 1/2 tablete pe zi. Se va lua cu putin lichid, cu 30 de minute inainte de micul dejun.

Contraindicatii:

Hipersensibilitatea la iod; hipertiroidia manifesta; infarctul miocardic; angina pectorala; miocardita si pancardita; insuficienta cardiaca insotita de tahicardie; aritmii; insuficienta corticosuprarenaliana decompensata; sindromul Duhring-Brocq; gusa nodulara; gusa hipertiroidizata.

Reactii adverse:

Reactii de hipersensibilitate (ex. reactii cutanate, eozinofilie, rar soc); in caz de supradozaj (mai ales daca la inceputul tratamentului doza a fost crescuta prea repede) simptome de hipertiroidie (ex. flapping tremor, tahicardie, hiperhidroza, diaree, scadere ponderala, oboseala).

Interactiuni medicamentoase:

Fenitoina, salicilati, furosemid (in doze mari), clofibrat: nivele plasmatice crescute ale hormonilor tiroidieni; anticoagulante orale: cresterea timpului de protrombina; scaderea marcata sau redusa a glicemiei.
Nota: Este imperioasa evitarea hipertiroidiei indusa prin tratament la bolnavii cu insuficienta coronariana, insuficienta cardiaca si tahiaritmii. In cazul tratamentului asociat cu colestiramina, Jodthyrox se va administra cu 4-5 ore inainte de administrarea colestiraminei. Se va evita administrarea i.v. a fenitoinei in timpul tratamentului cu Jodthyrox.

Pret

Jodthyrox cutie cu 2 blistere din PP/Al 25 comprimate are un pret aproximativ de 15 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 2 februarie, 2012, 12:10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *