Prima Pagina » Medicamente » Medicamente K » Karissa

Karissa

Prospect

Indicatii

Contraceptie orala.

Compozitie

Un drajeu contine gestoden 0,0075 mg si etinilestradiol 0,02 mg.

Contraindicatii

Hepatite, tulburari hepatice in antecedente, tendinta la tromboze, afectiuni cardiace grave, colita cronica, disfunctii endocrine, tumori maligne, alaptare, intoleranta.

Efecte adverse

Uneori pot aparea efecte nedorite in timpul tratamentului cu Karissa. Acestea pot fi moderate sau mai severe. Reactii moderate: in primele luni dupa inceperea tratamentului cu Karissa pot aparea: in primele luni de tratament pot aparea sangerari sau spoting intre menstruatii, dar se opresc cand organismul se obisnuieste cu Karissa.

Daca continua, devin mai severe sau reincep, contactati medicul dvs.; cefalee (dureri de cap); indispozitie gastrica si senzatie de rau; tensiune mamara; schimbari de dispozitie; modificari ale greutatii corporale; cloasma (pete galbui maronii pe piele); cloasma se reduce daca nu stati prea mult la soare; toleranta redusa la lentile de contact.

Reactii severe: Multe reactii severe au fost uneori asociate cu contraceptivele orale. Multe din aceste simptome sunt incluse in sectiunea care va indica momentul incetarii administrarii produsului Karissa. Tromboze (formarea de cheaguri la nivelul vaselor sanguine). La contraceptivele orale au fost raportate mari riscuri de aparitie a cheagurilor de sange. Femeile mai in varsta (35 de ani si mai mult) care au continuat fumatul in timpul tratamentului cu contraceptive orale au risc mai mare de atac de cord sau accident vascular cerebral . Este important sa intrerupeti fumatul daca folositi contraceptive orale, cum este Karissa.

Alti factori de risc, in afara de fumat, cum ar fi tulburari de coagulare preexistente, tensiune arteriala crescuta, depozite grase la nivelul vaselor de sange, diabet, obezitate, pot favoriza aparitia trombozelor. Rar, utilizarea contraceptivelor orale poate determina aparitia unor afectiuni hepatice, cum ar fi icterul si foarte rar a fost asociata cu unele forme de tumori hepatice .

Tumorile hepatice pot determina hemoragii abdominale letale. De aceea, daca apar dureri severe in etajul abdominal superior, care nu trec de la sine, mergeti la medic. Daca credeti ca aveti efecte secundare de la Karissa, intrerupeti tratamentul si mergeti la medicul dumneavoastra cat mai repede. Daca credeti ca aveti un efect nedorit de la Karissa, care nu este descris in acest prospect, anuntati medicul sau farmacistul. Nu utilizati drajeurile daca sunt expirate. Nu lasati la indemana copiilor.

Mod de administrare

1 comprimat pe zi din prima zi a ciclului menstrual.

Ambalare

Un blister cu 21 drajuri

Pret

Contraceptivele hormonale sistemice Karissa sunt disponibile in farmacii la un pret mediu de  23 de lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 24 octombrie, 2018, 13:37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *