Prima Pagina » Medicamente » Medicamente K » Klacid

Klacid

Prospect

Klacid granule pentru suspensie orala 125 mg/5 ml; ct.  1 fl. granule pentru 60 sau 100 ml suspensie.

Indicatii:

Infectii medii si severe ale tractului respirator si infectii cutanate cu germeni sensibili.

Administrare:

Adulti: Intern: Suspensie uz int.: 15 mg/kg/zi, fractionata la 12 ore. Comprimate filmate: 250-500 mg la 12 ore, 6-14 zile. Inj. i.v.: 8-16 mg/kg/zi, timp de 2-5 zile. Imediat ce starea pacientului o permite, se trece la terapia orala. Dozele pediatrice se stabilesc functie de greutatea corporala. In situatia unei afectari renale grave, este necesara micsorarea dozelor sau prelungirea intervalelor de administrare.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate cunoscuta la claritromicina sau alte macrolide. A nu se asocia cu: cisaprid, pimozid sau terfenadina. In caz de hipokaliemie. IH severa. Femei gravide sau in perioada de alaptare.

Atentionari:

La pacientii cu functie hepatica alterata adm. se face sub supravegherea testelor hepatice. La pacientii cu tulburari medii ale functiei renale este necesara prudenta. Poate determina aparitia de germeni rezistenti sau micoze. In cazul unor diarei severe si trenante trebuie suspectata o colita pseudomembranoasa. Precautie in cazul asocierii cu: warfarina, lovastatin, disopiramida, fenitoina, ciclosporina, carbamazepina, teofilina, digoxina, mida-zolam, astemizol, dihidroergotamina, alte macrolide, omeprazol, zidovudina, ritonavir.

Reactii adverse:

Tract gastrointestinal: greata, varsaturi, dispepsie, dureri gastrice sau intestinale, diaree, glosita, stomatita, colorari ale mucoasei bucale, limbii si dintilor. Reactii de hipersensibilitate: urticarie, exanteme usoare, sindrom Stevens-Johnson, anafilaxie.

Sistem nervos: cefalee, modificari de gust sau de miros, teama, ameteli, halucinatii, cosmaruri, confuzie sau psihoze, tulburari ale auzului.

Sistem cardio-circulator: tulburari ale ritmului cardiac, inclusiv tahicardii ventriculare si torsada varfurilor la pacienti cu QT prelungit. Ficat si cai biliare: cresteri tranzitorii ale concentratiilor serice ale transaminazelor, fosfataze alcaline, bilirubinei, tulburari ale functiilor hepatice (hepatita hepatocelulara cu sau fara icter) uneori asociate cu: indispozitie, greata, varsaturi, colici abdominale, acuze abdominale care pot mima o colica biliara, pancreatita, ulcer perforat sau un abdomen acut.

Altele: hipoglicemie, trombocitopenie. La locul injectarii pot aparea iritatii venoase ca: inflamatie, durere, sensibilitate locala sau flebita.

Pret:

  • Klacid granule pentru suspensie orala 125 mg/5 ml cutie cu 1 flacon PEID cu granule pentru 60 ml suspensie orala + 1 lingurita dozatoare x 2,5 ml/5 ml are un pret aproximativ de 26 lei;
  • Klacid comprimate filmate 250 mg cutie cu 1 blister de 14 comprimate filmate costa 30 de lei;
  • Klacid SR comprimate filmate cu eliberare prelungita 500 mg cutie cu 1 blister PVC-PVDC/Al cu 5 comprimate costa 40 de lei;
  • Klacid I.V. liofilizat pentru solutie perfuzabila 500 mg cutie cu un flacon costa 56 de lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 28 martie, 2020, 13:58

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *