Prima Pagina » Medicamente » Medicamente K » Knoll

Knoll

Prospect

Preparatul Knoll 1 comprimat contine 300 mg teofilina.

Actiune terapeutica:

Teofilina are actiune bronhodilatatoare, amelioreaza semnificativ functia pulmonara in astmul bronsic, relaxarea bronhiilor datorandu-se unei actiuni directe asupra musculaturii netede. Are efect antiinflamator si efect imunomodulator. Are efect stimulant central care poate avea consecinte favorabile in astmul bronsic nocturn. Are efecte hemodinamice favorabile, marind forta contractila a miocardului, scade presarcina si micsoreaza presiunea venoasa de umplere.

Indicatii:

Astm bronsic, pentru inlaturarea bronhospasmului, atat in criza acuta cat si in tratamentul de intretinere; astm bronsic asociat cu insuficienta cardiaca si cardiopatie ischemica; bronsita astmatiforma; angina pectorala si edeme cardiace.

Mod de administrare:

Se incepe cu 1 comprimat/zi, administrat timp de cel putin 3 zile, dupa care se administreaza 2 comprimate/zi, 1 comprimat la 12 ore. Preparatul se administreaza dupa mese, datorita efectului iritant gastric.

Contraindicatii:

Hemoragie cerebrala, infarct miocardic acut, insuficienta renala acuta, epilepsie, alergie la teofilina.

Precautii:

Se administreaza cu precautie in ulcer gastric si duodenal, cardiaci, hipertensivi, hipertiroidieni, renali si hepatici, la batrani si la nou-nascuti.

Sarcina si alaptare:

Se administreaza cu prudenta la gravide si in perioada de alaptare, deoarece teofilina trece in laptele matern si traverseaza placenta.

Reactii adverse:

Anorexie, greata, varsaturi, palpitatii, cefalee, nervozitate, insomnie, hipotensiune, palpitatii, aritmii.

Pret:

Knoll este disponibil in farmacii la un pret mediu de 17 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 9 septembrie, 2011, 7:46

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *