Prima Pagina » Sanatate A-Z » Medicina Interna » Laringitele

Laringitele

Laringita este o inflamatie acuta sau cronica, virotica sau bacteriana, a mucoasei laringelui. Apare izolata sau asociata cu o rinita, faringita, traheita.

Laringita acuta

Simptomul principal il reprezinta raguseala, care poate merge pana la afonie, uneori dispnee, asfixie si disfagie. Tratamentul consta in repaus vocal, interzicerea fumatului si a alcoolului, repaus in casa, in atmosfera calda si umeda. Se combate tusea cu Codeina; se face dezinfectie nazofaringiana; se administreaza Penicilina in infectiile bacteriene. Prisnitele locale alcoolizate si vitamina C, pot fi de asemenea utile. Alfachimotripsina si corticoizii pot fi uneori utili.

Laringita cronica

Poate urma unor puseuri repetate de laringite acute, inhalari cronice de substante iritante, unor procese alergice. Simptomul principal este raguseala, care deseori se insoteste de tuse cu expectoratie si senzatie de uscaciune in gat. Tratamentul consta in combaterea cauzei: antibiotice, in infectiile cronice; antihistaminice, in formele alergice; repaus vocal, interzicerea fumatului, vitaminoterapie (C) etc.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 9 ianuarie, 2013, 10:20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *