Prima Pagina » Medicamente » Medicamente L » Latycin

Latycin

Prospect

Compozitie:

1 g unguent contine: Tetraciclina hidroclorica 10 mg.

Actiune terapeutica:

Latycin unguent oftalmic contine tetraciclina, antibiotic cu spectru larg.Tetraciclinele sunt bacteriostatice pentru organisme sensibile gram negative si gram pozitive extracelulare si intracelulare prin supresia sintezei proteinelor microbiene, in stadiul de proliferare. Spectrul de actiune acopera bacterii gram pozitive si gram-negative, incluzand organisme anaerobe si formatoare de spori, ex: Streptococci,Stafilococci, Neisseria, Bacillus anthracis, Clostridia, Corynebacterium diphteriae, Listeria, Escherichia coli, Shigella, Yersinia, Francisella tularensis, Haemophilus sp., agenti spirochetalica Leptospira, Treponema Borelia si alte spirochete, Bartonella baciliformis, Actinomycetes, Vibrio, Brucella, Mycoplasma rickettsiae, chlamidae si parazitii ca Balantidium coli si Plasmodia.

Indicatii:

Latycin unguent oftalmic este indicat in tratamentul infectiilor oculare externe ca: blefarite acute si cronice, conjunctivite purulente acute si cronice, hordeolum, blefaroconjunctivite, ulcere ale corneei, infectii secundare la pacientii cu Herpex corneae si trachom. Este de asemenea util in prevenirea infectiilor ca urmare a unei interventii chirurgicale oftalmice.

Doze si mod de administrare:

Se va aplica Latycin unguent oftalmic in sacul conjunctival inferior la fiecare 2 ore. Unguentul se raspandeste imediat, prin clipire. Durata tratamentului depinde de severitatea infectiei. Tratamentul se va aplica inca 2-3 zile de la disparitia simptomelor.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la unul din excipientii produsului.

Masuri de precautie:

Sarcina si alaptare: Latycin unguent oftalmic nu produce efecte sistemice si nu este prezent in lapte.

Reactii adverse:

In cazuri rare pot aparea reactii locale si o proliferare a microorganismelor rezistente la tetraciclina.

Pret:

Latycin este disponibil in farmacii la un pret mediu de 24 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 25 februarie, 2019, 22:22

Un comenentariu la Latycin

  1. Bacila Dan 23/09/2017 at 09:35

    Buna ziua ! Ma intereseaza neaparat un unguent oftalmic Latycin si as vrea sa stiu daca il aveti disponibil pe stoc si cum se poate comanda…Va multumesc si astept un raspuns !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *