Prima Pagina » Alimentatie si Diete » Leguminoasele Uscate

Leguminoasele Uscate

Leguminoasele Uscate

Importanta in alimentatie a leguminoaselor uscate (fasole, mazare, soia, linte) este determinata in primul rand de faptul ca acestea au un continut important de proteine (22-23%). Proteinele din leguminoasele uscate au o valoare nutritiva asemanatoare cu cea a cerealelor. Prin combinarea lor cu produsele de origine animala, valoarea nutritiva a proteinelor din leguminoasele uscate creste. Ele au, de asemenea, un continut important de glucide (53-54%). Continutul lor in lipide este scazut (2%). In ceea ce priveste sarurile minerale, ele au un continut redus de calciu, un continut mai important de fosfor si sunt foarte bogate in fier (5-6 mg%). Ele au un continut foarte mare de vitamina B1, contin, de asemenea, vitamina B2.

Din aceste date rezulta ca dintre toate alimentele de origine vegetala leguminoasele uscate au cea mai mare valoare nutritiva. Dezavantajul lor este digestibilitatea redusa, datorita continutului important de celuloza (3-5%).

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 14 martie, 2013, 12:44 Afisari: 21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *