Prima Pagina » Medicamente » Medicamente L » Letizen

Letizen

Prospect

Letizen este un medicament din grupa antihistaminicelor si contine ca substanta activa Cetirizinum. Acest medicament inhiba efectele histaminei, o substanta care este produsa si depozitata in organism si este eliberata in itmpul reactiilor alergice. Actiunile histaminei determina tulburarile asociate bolilor alergice ale mucoasei nazale, conjunctivei si ale pielii.

Indicatii:

Rinite alergice, conjunctivite alergice, iritatii, urticarie, dermografism, exeme cu localizare diversa, dermatite de contact, reactii alergice acute datorate unor toxiinfectii alimentare si intepaturi de insecte.

Dozare si mod de administrare:

Adulti si copii peste 6 ani: 10 mg/zi. Copii 2-6 ani: 5 mg (10 pic.) in 1-2 prize zilnice. Sugari si copii sub 2 ani: 2,5 mg (5 pic.) de 2 ori pe zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Atentionari:

Soferi sau persoane cu activitati de precizie. Femei gravide sau care alapteaza.

Reactii adverse:

Somnolenta, cefalee, ameteala, stare de agitatie, uscaciune a gurii si disconfort gastrointestinal.

Pret:

Letizen comprimate filmate 10 mg cutie cu 2 blistere de 10 comprimate filmate are un pret aproximativ de 15 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 17 ianuarie, 2012, 15:14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *