Prima Pagina » Medicamente » Medicamente L » Levomepromazin

Levomepromazin

Prospect

Compozitie:

1 comprimat contine 2 mg sau 25 mg maleat de levomepromazina.

Actiune terapeutica:

Neuroleptic antipsihotic cu actiune sedativa intensa; analgezic, simpatolitic, anticolinergic.

Indicatii:

Schizofrenie, stari depresive sau manie cu agitatie, psihoze halucinatorii cronice, sindroame confuzionale (inclusiv delirium tremens), tulburari de comportament de epileptici si oligofreni; nevroze, sindrom psihovegetativ; preanestezie, sedare dupa anestezie; asociat cu analgezice in dureri rebele.

Mod de administrare:

Adulti: Tulburari psihice: oral, se incepe cu 25-50 mg/24 ore in 2-4 prize; apoi se creste progresiv pana la doza utila (200-400 mg). In tratamentul de intretinere dozarea este de 75 mg/zi; parenteral, injectii intramusculare, se incepe cu 75-100 mg/24 ore in 3-5 prize, apoi se creste progresiv pana la doza utila (150-250 mg). Anxietate (tratament simptomatic): oral, 6-12 mg/zi in 3 prize sau priza unica seara. Algii: oral, 50-75 mg/zi in 2-5 prize.
Copii (3-15 ani): 0,5-2 mg/kg corp si zi.

Contraindicatii:

Hipotensiune arteriala, hipersensibilitate la fenotiazine, stari comatoase, intoxicatiile cu deprimante ale SNC; la bolnavii cu afectiuni severe cardiace, renale, hepatice sau cu discrazii sanguine.

Precautii:

Solutia decolorata nu se administreaza. Nu se asociaza in perfuzie sau seringa cu alte solutii injectabile.

Sarcina si alaptare:

Se administreaza cu prudenta in sarcina si alaptare.

Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini:

Se evita administrarea Levomepromazin la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reactii adverse:

Tulburari neurovegetative: hipotensiune ortostatica; efecte anticolinergice: uscaciunea gurii, constipatie, retentie urinara; tulburari neuropsihice: sedare, somnolenta, anxietate, modificari ale timiei; tulburari endocrine: hiperprolactinemie (amenoree, galactoree, ginecomastie), hiperglicemie, alterarea tolerantei la glucoza.

Pret:

Levomepromazin 25 mg comprimate cutie cu 2 blistere PVC/Al de 10 comprimate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 9 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 30 mai, 2019, 12:29

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *