Prima Pagina » Simptome » Simptome L » Limba Paroasa

Limba Paroasa

Simptom

Limba paroasa, numita si limba viloasa este de obicei o stare lipsita de gravitate care afecteaza aspectul normal al limbii, facind-o sa para decolorata si imblanita (plina de par).

Limba paroasa se refera si la limba paroasa neagra (lingua villosa nigra), dar coloratia limbii poate fi alba, maro, verde sau roz. Culoarea limbii depinde de afectiunea de baza si de prezenta unor factori aditionali, cum este tipul de alimentatie. Limba paroasa este cauzata de iritarea suprafetei acesteia conducind la elongarea papilelor care sunt normal prezente alaturi de absenta celulelor superficiale. Este facilitata de perierea excesiva a limbii sau factori alimentari.

Cauze:

  • sindromul imunodeficientei castigate, alcoolism;
  • deshidratare, boala de reflux gastroesofagian;
  • suprapopularea bacteriana, unele produse de igiena orala;
  • trauma cronica, medicatia, igiena orala deficitara;
  • fumatul, radioterapia, candidozele.

Aceasta lista poate fi incompleta, este foarte probabil sa existe si alte cauze posibile care pot sta la baza aparitiei simptomelor dvs. Informati intotdeauna medicul dumneavoastra despre orice medicament sau tratament pe care il urmati, inclusiv prescriptii medicale (retete), suplimente, tratamente pe baza de plante sau tratamente alternative.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 15 noiembrie, 2011, 0:20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *