Prima Pagina » Corpul Uman » Limfocitele

Limfocitele

Limfocitele reprezinta 25% din globulele albe, avand nuclei densi, sferici. Limfocitele joaca un rol vital, asigurand organismului imunitatea naturala fata de boli. Ele realizeaza acest lucru prin producerea de antitoxine ce contracareaza efectele nocive potentiale ale unor toxine puternice (otravuri) sau compusi chimici produsi de unele bacterii.

Cealalta functie esentiala a limfocitelor este producerea anticorpilor si a substantelor chimice care previn distrugerea celuleor organismului ca urmare a unei invazii bacteriene. Un alt tip de globule albe sunt monocitele, care reprezinta pana la 8%. Ele contin nuclei mari si inglobeaza bacteriile, eliminand detritusurile celulare rezultate in urma agresiunii bacteriene.

Activitatea polimorfonuclearelor si a monocitelor declasate de afectiunile bacteriene este denumita raspuns inflamator – inflamatia reprezentand raspunsul organismului fata de o leziune la nivel local. Activitatea limfocitelor legata de invazia microbiana si de late substante este denumita raspuns imun.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 2 ianuarie, 2012, 23:21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *