Prima Pagina » Medicamente » Medicamente L » Linestrenol

Linestrenol

Prospect

Compozitie:

1 comprimat contine 5 mg linestrenol.

Actiune terapeutica:

Progestativ cu administrare orala, cu actiune asupra mucoasei uterine, antigonadotropa si antiovulatorie.

Indicatii:

Tulburari functionale ale ciclului menstrual, dismenoree, endometrioza, suprimarea ciclului menstrual, mastopatia chistica fibroasa (mastita chistica) si ca tratament adjuvant in cancerul de endometru si a metastazelor sale.

Contraindicatii:

Sarcina, tromboflebita, tulburari tromboembolice (actuale sau in antecedente), insuficienta hepatica, icter, sindrom Dubin-Johnson sau Rotor si un trecut de icter gravidic, hemoragie genitala a carui diagnostic nu este stabilit.

Precautii:

Se va evita cateva saptamani inaintea interventiilor chirurgicale si in caz de imobilizare prelungita; prudenta la renali, la bolnavii cu epilepsie, migrena, astm bronsic si afectiuni cardio-vasculare.

Sarcina si alaptare:

Nu se administreaza in sarcina si lactatie.

Reactii adverse:

Uneori greata, voma, crestere in greutate, sangerari intermenstruale, cefalee; rareori tromboflebita, icter sau hepatita anicterica, prurit generalizat, hipertensiune arteriala, fenomene de virilizare; poate provoca virilizarea fatului feminin si alte malformatii congenitale.

Mod de administrare:

Comprimatele se inghit cu putina apa, fara a fi sfaramate, posologia fiind urmatoarea: Tulburari functionale ale ciclului menstrual: meno- si metroragii, hemoragii juvenile: 2 comprimate/zi timp de 10 zile. Hemoragia se va opri cateva zile mai tarziu. in timpul celor 4 cicluri urmatoare, 1 comprimat/zi de la a 16-a la a 26-a zi a ciclului inclusiv, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului.

Meno- si metroragii grave: 2 comprimate/zi timp de 10 zile, urmate de 1 comprimat/zi timp de 3 luni fara intrerupere.
Polimenoree: 1 comprimat/zi timp de 20 zile, incepand de la a 5-a zi a ciclului. Acest tratament trebuie sa fie repetat de 2-3 ori.

Amenoree: Tratamentul cu Linestrenol poate fi asociat la administrarea unui estrogen. Astfel, de exemplu, un estrogen oral va fi administrat o data pe zi timp de 25 zile si un comprimat de Linestrenol o data/zi timp de 10 zile incepand de la prima zi a tratamentului cu estrogen.

Dupa o hemoragie de privatiune: 1 comprimat/zi de Linestrenol de la a 16-a zi a ciclului la a 25-a zi inclusiv, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului. Acest tratament asociat sau nu la administrarea unui estrogen, poate sa fie repetat timp de 3 cicluri.

Oligomenoree: 1 comprimat/zi de la a 16-a zi la a 25-a zi a ciclului, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului.
Dismenoree: vezi amenoree. Cand este indicata suprimarea ovulatiei: 1 comprimat/zi de la a 5-a zi a ciclului, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului.

Endometrioza, suprimarea menstruatiei, mastopatie chistica fibroasa (mastita chistica): 1 comprimat/zi de la a 5-a zi a ciclului, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului. Acest tratament trebuie continuat toata perioada in care se doreste suprimarea menstruatiei. Pacientele suferinde de mastopatie chistica fibroasa trebuie sa fie tratate timp de 3-4 luni cel putin si cele suferinde de endometrioza timp de 6 luni cel putin. Daca in timpul tratamentului are loc o hemoragie intercurenta, doza trebuie marita la 2 sau 3 comprimate/zi timp de 3-5 zile.

Tratamentul adjuvant al cancerului de endometru si a metastazelor sale: 6-10 comprimate/zi, perioade prelungite.
Insuficienta luteala: tratament discontinuu: 2 comprimate/zi din ziua a 10-a sau a 15-a a ciclului pana in ziua a 25-a, sau din ziua a 5-a pana in ziua a 25-a, in functie de caz.

Mastodinie si mastopatie: 1-2 comprimate/zi din ziua a 10-a sau a 15-a pana in ziua a 25-a, in functie de severitate.
Contraceptie: 2 comprimate/zi din ziua a 5-a pana in ziua a 25-a a ciclului.

Pret:

Linestrenol este disponibil in farmacii la un pret mediu de 28 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:32

Un comenentariu la Linestrenol

 1. luiza 31/08/2012 at 11:24

  Am luat postinor 2 in urma caruia am avut o sangerare. Am fost la medic si mi-a dat linestrenol. Mi-a zis 3 pastile pe zi pana se opreste sangerarea si pe urma 2/zi pana cand se fac 10 zile.
  Zis si facut. Cand trebuia sa-mi vina menstruatia si nu a venit. Am fost la medic si mi-a zis ca exista 2 variante:
  – o sarcina pe care nu o vedea…??? oare?
  – o dereglare…??? dar din ce cauza…?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *