Prima Pagina » Medicamente » Medicamente L » Lipanthyl

Lipanthyl

Prospect

Compozitie:

Lipanthyl contine fenofibrat 100 mg. Excipienti: lactoza, amidon pregelatinizat, stearat de magneziu. invelisul capsulei: E 171, gelatina.

Actiune terapeutica:

Acest medicament este un hipolipemiant. El diminueaza concentratia de lipide (grasimi) din sange, reducand astfel procesul aterogen si probabil riscurile sale cardio-vasculare. Lipanthyl este recomandat asociat cu dieta alimentara, in tratamentul de fond al hiperlipoproteinemiilor (concentratie anormal de ridicata de colesterol si/sau de trigliceride in sange).

Indicatii:

Hipercolesterolemie si hipertrigliceridemie la adulti, in cazul in care dieta alimentara recomandata si respectata de pacient se dovedeste a fi insuficienta.

Mod de administrare:

O capsula de 3 ori pe zi,in timpul mesei, in asociatie cu dieta alimentara. Atentie ! Acest medicament asigura un tratament simptomatic care trebuie urmat pe perioade foarte indelungate sau chiar pe toata viata. Pentru o utilizare eficienta a acestui medicament este necesar sa va supuneti unei supravegheri medicale regulate, supraveghere care comporta si analize medicale. In toate cazurile va rugam sa va conformati sfaturilor medicului dumneavoastra.

Contraindicatii:

Insuficienta hepatica severa, insuficienta renala severa. Alergie cunoscuta la unul dintre componente. in caz de nelamurire cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Precautii:

In timpul tratamentului hiperlipidemiilor este indispensabila continuarea regimului alimentar recomandat de medic. Anuntati medicul care va trateaza daca va aflati intr-unul din cazurile urmatoare: utilizarea concomitenta a altor medicamente, mai ales anticoagulante, sarcina, perioada de alaptare. Nu lasati niciodata medicamentul la indemana copiilor.

Reactii adverse:

Lipanthyl poate sa provoace in unele cazuri reactii mai mult sau mai putin dezagreabile. Aceste efecte sunt rare si fara gravitate: tulburari gastrice sau intestinale, reactii alergice cutanate, cresterea tranzitorie a transaminazelor, dureri musculare. Orice alt simptom trebuie semnalat medicului dumneavoastra.

Pret:

  • Lipanthyl Supra 160 mg 30 de comprimate filmate are un pret aproximativ de 32 lei;
  • Lipanthyl 200 costa 15 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 8 aprilie, 2012, 23:27

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *