Prima Pagina » Medicamente » Medicamente L » Lomexin, capsule moi vaginale

Lomexin, capsule moi vaginale

Prospect

Prezentare:

In cutie veti gasi un ovul de 600 mg numai pentru administrare intravaginala.

Compozitie:

Substanta activa din ovule este fenticonazol nitrat. Un ovul contine 600 mg de fenticonazol nitrat. Ovulele mai contin pe langa substanta activa si ingrediente inactive ca: parafina lichida, vaselina alba, lecitina de soia. Invelisul gelatinos contine: gelatina, glicerina, dioxid de titan, p-hidroxibenzoat de etil-sare de sodiu, p-hidroxibenzoat de n-propil-sare de sodiu.

Mod de actiune:

Fenticonazolul este un agent cu efect fungicid. Este eficient in special impotriva Candida albicans, bacterii G(+) (Staphilococus, Streptococus) ceea ce dovedeste eficacitate in micozele suprainfectate, Trichophyton mentagrophytes, T. verrucosum, T. tonsurans, Microsporum canis, M. gypseum, M. fulvum, Cryptococus neoformans, etc. Lomexin este activ, de asemenea, in vitro asupra Trichomonas vaginalis.

Contraindicatii:

  • A nu se folosi acest medicament daca sunteti alergic la fenticonazol nitrat sau la alti agenti antifungici.
  • Daca sunteti alergic la Lomexin spuneti-i medicului dvs.
  • Daca deveniti alergic la Lomexin intrerupeti administrarea ovulelor si adresati-va medicului dvs.
  • Daca sunteti gravida sau alaptati, adresati-va medicului dvs. inaintea inceperii tratamentului cu Lomexin. Daca folositi metode contraceptive (prezervative sau diafragma) nu folositi Lomexin.

Efecte secundare:

In momentul aplicarii pot apare usoare senzatii de usturime care insa, de regula, dispar usor.

Mod de utilizare:

Cititi prospectul cu atentie. Verificati data expirarii imprimata pe cutie. Daca medicamentul este expirat, adresati-va farmacistului dvs. A se folosi dupa prescriptie. Doza uzuala este de un ovul de 600 mg o singura data. Ovulele trebuie administrate seara, inainte de culcare.

Accidente:

Daca Lomexin a fost inghitit accidental, incercati sa induceti o stare de voma. Trebuie administrate de asemenea multe lichide: apa sau limonada. Adresati-va medicului dvs. de urgenta daca se intampla astfel de cazuri.

Pret:

Lomexin 600 mg capsule moi vaginale cutie cu 1 blister PVC/PVDC-Al cu 1 capsula vaginala moale este disponibil in farmacii la un pret mediu de 20 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 6 iunie, 2019, 1:52

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *