Prima Pagina » Medicamente » Medicamente L » Lyzolin

Lyzolin

Prospect

Prezentare:

Preparatul Lyzolin se prezinta sub forma de pulbere pentru solutie injectabila 1 g.

Compozitie:

cefazolina.

Indicatii:

Infectii cu microorganisme sensibile localizate la nivelul aparatului respirator, tractului urogenital, pielii si tesuturilor moi, cailor biliare, sistemului osteoarticular; endocardite; septicemii; profilaxia infectiilor chirurgicale.

Administrare:

Injectie i.m./i.v. Adulti: 0,5-1,5 g de 2-4 ori pe zi. Maxim 12 g/zi. Copii in varsta de peste o luna: 25-100 mg/kg/zi, fractionat in 3-4 doze. In IR doza se ajusteaza in functie de clearance-ul creatininei. Administrarea trebuie continuata 2-3 zile dupa disparitia simptomatologiei.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la cefalosporine.

Atentionari:

Prudenta la pacientii cu teren atopic, cu astm bronsic sau febra fanului; la persoanele alergice la peniciline. La pacientii cu IR se recomanda reducerea dozei sau prelungirea intervalului dintre doze.

Prudenta la pacientii care prezinta factori de risc pentru deficit de vitamina K. Daca in timpul tratamentului apare diaree severa si persistenta, trebuie suspectata aparitia colitei pseudomembranoase. Folosirea necorespunzatoare poate duce la selectionarea unor tulpini rezistente.

Prudenta la pacientii hipertensivi si la cei cu tendinta de retentie hidrosalina. Administrarea concomitenta de probenecid intarzie eliminarea renala a cefazolinei. Poate modifica rezultatele dozarii glucozei in urina si poate pozitiva testul Coombs. Nu se recomanda administrarea la femeile gravide sau care alapteaza.

Reactii adverse:

Manifestari alergice: rash cutanat, febra, edem angioneurotic, prurit, urticarie, sindrom Lyell, sindrom Stevens-Johnson, prurit vulvar, eozinofilie, nefrita interstitiala alergica, anafilaxie. Tulburari hematologice: leucopenie, trombocitopenie, trombocitemie si pozitivarea testului Coombs, rar hipoprotrombinemie. Tulburari renale: cresterea nivelului produsilor de retentie azotata. Tulburari hepatice: cresterea nivelului transaminazelor si fosfatazei alcaline, hepatita colestatica tranzitorie, icter. Tulburari digestive: inapetenta, diaree, greata si varsaturi, rar colita pseudomembranoasa. Reactii locale: durere sau indurare la locul inj. i.m., flebite la locul injectiei i.v. Alte evenimente adverse: prurit genital si anal, candidoza genitala si vaginita.

Pret:

Lyzolin 1 g pulbere pentru solutie injectabila este disponibil in farmacii la un pret mediu de 5 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 28 august, 2011, 16:11

Un comenentariu la Lyzolin

  1. sandra 31/07/2012 at 10:25

    bunica mea are pioceanic i sa administrat pana acum fortum cu gentamicina ,gentamiciana afost stopata ca o facea de prea multe zile ,acum in spitl nu mai au fortum si ii fac LYZOLIN e la fel ca fortumu mai slab ? multumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *