Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Mabron

Mabron

Prospect

Compozitie:

Substanta activa: tramadolum.

Actiune terapeutica:

Mabron este un analgezic cu actiune dubla, atat asupra receptorilor opioizi, cat si pe sistemul descendent monoaminergic. Pornind de la acest lucru, spectrul de eficienta este larg, avand actiune atat asupra durerilor acute, cat si a celor cronice, de cauze diverse, de la cele chirurgicale la cele oncologice sau cardiace. Absorbtia este buna, iar peak-ul plasmatic se obtine in intervalul a 2 ore, dupa administrare orala. Foarte bine tolerat clinic, el se poate administra chiar si la varstnici (cu functie renala si hepatica normala) si, spre deosebire de alte analgezice, nu da dependenta si depresie respiratorie. In laptele matern realizeaza concentratii minime, care nu sunt generatoare de efecte la nou-nascut.

Indicatii:

Analgezie moderna in:
Chirurgie: disparitia rapida a durerii postoperatorii.
Ginecologie: calmarea durerii postoperatorii.
Obstetrica: remediul eficient al durerii din travaliu, fara depresie respiratorie fetala.
Ortopedie: remiterea durerii din traumatisme, fracturi.
Oncologie: intarzie necesitatea folosirii morfinei.
Reumatologie: dureri reumatice, acute si cronice.
Cardiologie: eficient in infarct miocardic si angina pectorala.

Doze si mod de administrare:

La adulti si adolescenti peste 14 ani: capsule a 50 mg tramadol: 1 capsula, eventual se repeta doza la 30-60 min; maxim 400 mg/zi; fiole a 100 mg solutie apoasa injectabila/2 ml: 1 fiola/zi, inj. i.m., i.v., s.c.; maxim 400 mg/zi.

Contraindicatii:

Intoxicatii acute cu alcool, hipnotice, analgezice sau alte medicamente ce actioneaza pe SNC; Prudenta in sarcina, lactatie, reactivitate crescuta la opioide, asociere cu IMAO.

Reactii adverse:

Transpiratii, dezorientare, greata, varsaturi, uscaciunea gurii; daca se depaseste doza, poate da depresie respiratorie.

Pret:

Mabron 50 mg capsule cutie cu 1 blister din foile Al/PVC de 10 capsule este disponibil in farmacii la un pret mediu de 8 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 14 ianuarie, 2019, 5:12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *