Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Magne B6

Magne B6

Prospect

Magne B6 este un medicament care contine magneziu si clorhidrat de piridoxina. Este utilizat pentru prevenirea si tratamentul deficitului de magneziu la adulti, adolescenti si copii cu varsta cuprinsa intre 6-12 ani.

Asocierea unora dintre urmatoarele simptome poate indica un deficit de magneziu:

  • nervozitate, iritabilitate, anxietate usoara, oboseala trecatoare, tulburari minore de somn,
  • manifestari de anxietate, cum sunt spasmele digestive sau palpitatiile (la subiecti fara afectiuni cardiace),
  • crampe musculare, furnicaturi. Aportul de magneziu poate ameliora aceste simptome.

Daca simptomele nu se amelioreaza dupa o luna de tratament, nu este utila continuarea acestuia.

Compozitie:

  • Drajeuri: Magneziu lactat dihidratat 470 mg, Piridoxina clorhidrat (vitamina B6) 5 mg, Excipienti q.s. ad 1 drajeu, 1 drajeu contine 48 mg Mg++ (1,97 mmoli)
  • Solutie buvabila: Magneziu lactat dihidratat 186 mg, Magneziu pidolat 936 mg, Piridoxina clorhidrat (vitamina B6) 10 mg, Excipienti q.s. ad 10 ml, 1 fiola contine 100 mg Mg++ (4,12 mmoli).

Forma de prezentare:

  • Cutie cu 50 drajeuri in blister;
  • Cutie cu 10 fiole a 10 ml solutie buvabila.

Magneziul este un element mineral prezent in mod obisnuit in toate celulele corpului uman. El este indispensabil vietii celulelor.

Magneziul regleaza in special influxul nervos si contractia musculara. Magneziul este furnizat organismului de alimentatie. Un deficit de magneziu poate sa apara atunci cand alimentatia este dezechilibrata, de exemplu in cazul unor regimuri alimentare foarte restrictive, sau in anumite situatii, cum ar fi: efort sportiv intens, sarcina, crestere, stres, tratamentul cu anumite medicamente diuretice. Deficitul de magneziu are drept consecinta o crestere a excitabilitatii celulelor nervoase si musculare, ceea ce conduce la manifestari neplacute, cum sunt: crampe musculare, nervozitate, dificultati de adormire, stari de oboseala tranzitorii.

Asocierea mai multora dintre aceste manifestari evoca un deficit de magneziu. Din acest motiv, un medicament continand magneziu v-a fost prescris de catre medicul dvs. sau v-a fost recomandat de catre farmacistul dvs. Daca tulburarile persista in ciuda tratamentului cu magneziu, adresati-va medicului dvs. Semnalati sistematic medicului dvs., ca si farmacistului dvs., medicamentele pe care le luati deja, inainte ca ei sa va prescrie un tratament, sau sa va elibereze un medicament. Medicul si farmacistul dvs. cunosc bine medicamentele. Nu ezitati sa le cereti sfatul. Valabilitate: Nu depasiti data limita inscriptionata pe ambalaj.

Indicatii:

Carentele de magneziu izolate sau asociate. In cazul carentei asociate de calciu, se recomanda tratarea deficitului de magneziu inaintea celui de calciu.

Contraindicatii:

Absolute: Insuficienta renala grava (clearance-ul creatininei mai mic de 30 ml/min). Levodopa. Relative: Chinidina. Precautii: Pentru copiii sub 6 ani este adaptata solutia buvabila.

Interactiuni:

Asocieri contraindicate- Levodopa: activitatea levodopa este inhibata de vitamina B6. Se va evita orice aport de piridoxina daca levodopa nu este asociata cu inhibitori de DOPA-decarboxilaza periferica. Asocieri nerecomandate: Chinidina: cresterea concentratiilor plasmatice ale chinidinei, cu risc de supradozare (diminuarea excretiei renale a chinidinei prin alcalinizarea urinei).

Supradozare:

In cazul unor doze masive exista risc de sindrom anuric. Tratament: rehidratare si fortarea diurezei.

Sarcina si alaptarea:

Utilizarea magneziului in timpul sarcinii se va face numai in carentele de magneziu confirmate. Experienta clinica pe un numar de sarcini suficient de mare nu a relevat efecte mutagene sau feto-toxice ale magneziului. Datorita trecerii in laptele matern, se va evita utilizarea magneziului in timpul alaptarii.

Reactii adverse:

Eventuale manifestari diareice sau dureri abdominale.

Mod de administrare:

Drajeuri – rezervate adultilor si copiilor peste 6 ani: Adulti: 6 pana la 8 drajeuri pe zi. Copii peste 6 ani (20 kg): 10 – 30 mg/kg/zi (0,4 – 1,2 mmol/kg/zi) sau 4 pana la 6 drajeuri pe zi. Doza zilnica va fi divizata in 2 – 3 prize, administrate in timpul meselor cu un pahar mare cu apa. Tratamentul se va intrerupe la normalizarea magneziemiei.
Solutie buvabila: Adulti- 3 fiole pe zi. Copii si sugari peste 10 kg (aproximativ 1 an): 10 – 30 mg/kg/zi (0,4 – 1,2 mmol/kg/zi), sau 1 pana la 3 fiole pe zi. Doza zilnica va fi divizata in 2 – 3 prize, administrate in timpul meselor, dupa diluare intr-o jumatate de pahar cu apa. Fiolele de Magne-B6 pot fi deschise fara pila. Pentru a deschide fiola, prindeti varful acesteia cu un servet si rupeti-l; intoarceti deasupra paharului si rupeti celalalt capat. Tratamentul se va intrerupe la normalizarea magneziemiei.

Pret:

  • Magne B6 fiole buvabile are un pret aproximativ de 20 lei;
  • Magne B6 drajeuri costa 30 de lei;
  • Magne B6 Premium costa 31 de lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 3 decembrie, 2011, 16:22 Afisari: 1.051

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *