Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Magnevist

Magnevist

Prospect

Compozitie:

Flacon a 20 ml solutie injectabila continand 469,01 mg/ml gadopentetat de dimeglumina.

Actiune terapeutica:

Substanta de contrast utila pentru examinari prin rezonanta magnetica. Complexul continand metal are proprietati paramagnetice care dupa administrare determina o crestere a intensitatii semnalului, si deci o accentuare a contrastului in inregistrarile rezonantei magnetice la nivelul SNC.

In felul acesta se evidentiaza zonele cu leziuni intracraniene sau intraspinale. Magnevist imbunatateste calitatea informatiilor (imaginilor) obtinute prin rezonanta magnetica. Dupa administrare i.v., produsul difuzeaza rapid in spatiul extracelular si este eliminat aproape in totalitate pe cale urinara. Toleranta produsului este foarte buna la nivel hepatic, cardiovascular si sistem nervos.

Indicatii:

Magnevist este utilizat in investigatii prin tomografie de rezonanta magnetica la nivel cerebral si spinal.

Doze si mod de administrare:

I.v., 0,1 mmol Magnevist/kg corp (corespunzand la 0,2 ml/kg corp). Doza necesara se administreaza printr-o injectie i.v. sau sub forma de bolus, timpul de imbunatatire a contrastului incepand imediat pentru o perioada de 45 minute.

Contraindicatii:

Nu se cunosc.

Reactii adverse:

Rar algii la locul administrarii, modificari tranzitorii de gust (dulce) dupa administrarea solutiei in bolus, greata, varsaturi, reactii alergice de diferite intensitati.

Pret:

Magnevist 469.01 mg/ml solutie injectabila produs de Schering are un pret aproximativ de 300 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 29 octombrie, 2011, 14:17

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *