Prima Pagina » Sanatate A-Z » Alergologie » Masuri de profilaxie a contactelor cu himenopterele (albine / viespi)

Masuri de profilaxie a contactelor cu himenopterele (albine / viespi)

Masuri de profilaxie a contactelor cu himenoptereleSe vor evita activitatile in afara locuintei, in perioada de activitate a himenopterelor, in special in natura, in zilele calduroase, cu umiditate crescuta, in care himenopterele sunt foarte active si probabil mai agresive. Se va evita imbracamintea viu colorata, stralucitoare, preferandu-se haine in culori terne (gri, maro deschis), dar si alb, care sa acopere o suprafata cat mai mare a corpului.

Se va evita mersul descult, neprotejat prin iarba / vegetatie. Motociclistii si biciclistii vor purta pe cap masti de protectie, iar automobilistii vor circula cu geamurile inchise, in sezonul de zbor al himenopterelor. Apicultorii vor purta masti si costume de protectie in timpul activitatilor la stupi.

Vor fi evitate produsele de ingrijire si cosmetice cu miros atractiv pentru himenoptere (parfumuri, lacuri de par etc). Nu se vor consuma alimente si / sau bauturi dulci in exteriorul locuintei, mai ales daca nu au fost acoperite (atentie speciala la fructe, sucuri,etc.). Resturile menajere vor fi acoperite si depozitate cat mai departe de locuinta.

Culesul fructelor, florilor, precum si ingrijirea si depozitarea lor vor fi efectuate cu mare precautie. Se va evita agitatia in jurul cuiburilor de viespi, nu se recomanda distrugerea lor de catre pacient. Stupii vor fi depozitati departe de casa, manevrati de persoane instruite in acest sens, care vor purta costume de protectie. In caz de intepatura se vor aplica rapid masurile generale imediate si utilizarea trusei de urgenta

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *