Prima Pagina » Simptome » Simptome M » Matreata

Matreata

Simptom

Definitie:

Matreata reprezinta descuamarea pielii scalpului care este observata ca niste “fulgi” pe par, gat si umeri. Matreata este cauzata de o forma de afectiune a pielii, numita eczema, care determina descuamarea excesiva a celulelor normale ale scalpului. Modificarile in statusul hormonal si trecerea de la un anotimp la altul agraveaza aceasta suferinta.

Manifestare:

Simptomele obisnuite sunt “fulgi” albi, uleiosi sau uscati care pot fi observati in par, pe umeri si prurit la nivelul scalpului. Scalpul poate fi fie excesiv de uscat, fie excesiv de uleios.

Cauze:

Cauza exacta a matretii este necunoscuta. Se includ in diferite combinatii producerea crescuta de sebum a pielii, cresterea numarului de ciuperci ale pielii, transpiratia, expunerea la caldura sau frig, sistem imunitar slab, afectiuni cronice, stress emotional sau mental.

Factori de risc:

Factorii de risc pentru matreata cuprind: afectiuni cronice, virsta ainara si cea mijlocie, pe masura ce oamenii imbatranesc nu mai prezinta matreata, totusi pentru unele persoane problema poate dura toata viata, barbatii prezinta mai frecvent matreata deoarece acestia au glande care produc sebum mai mari si datorita influentei hormonale, tenul seboreic, dieta saraca in zinc, vitamina B sau unele tipuri de grasimi, o componenta ereditara.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 12 septembrie, 2011, 6:15

Un comenentariu la Matreata

  1. Mircea Liviu 02/06/2014 at 18:18

    As dori ca d-na Mirela Andone sa spuna, daca poate, denumirea exacta a samponului si firma care il produce. De cind ma stiu am avut matreata. Am folosit fel de fel de solutii sau creme. Unele au dat rezultate pe termen scurt ( una sau doua luni ), altele de loc.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *