Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Maycor Retard

Maycor Retard

Prospect

Compozitie:

Capsule retard continand isosorbid dinitrat 20 mg, 40 mg, 60 mg sau 120 mg (cutii cu 50 sau 100 buc.)

Actiune:

Nitrat organic, provoaca vasodilatatie coronariana si imbunatateste aprovizionarea cu sange a miocardului; provoaca venodilatatie si pentru dozele mari, arteriolodilatatie, micsorand sarcina inimii. Efectul apare in 3-15 minute si se mentine 1-2 ore in cazul administrarii perlinguale, apare in 30-60 minute si se mentine 6-10 ore in cazul comprimatelor retard administrate oral.

Contraindicatii:

Infarct acut de miocard cu presiune de umplere mica, insuficienta circulatorie acuta, hipovolemie, anemie grava, traumatisme cerebrale, hemoragie cerebrala; prudenta in caz de hipotiroidism, hipotermie, malnutritie, boli renale sau hepatice grave, glaucom cu unghi ingust si in timpul sarcinii. Bauturile alcoolice pot creste efectul vasodilatator si hipotensiv.

Reactii adverse:

Uneori cefalee, mai ales in primele zile de tratament (se incepe cu doze mici, care se cresc progresiv); ocazional vasodilatatie cutanata sau hipotensiune posturala (la doze mari); cu timpul poate dezvolta toleranta, cand se administreaza oral – pentru a evita fenomenul se renunta la doza de seara.

Administrare:

Pentru profilaxia de durata a crizelor de angina pectorala, cate un comprimat de 20 sau 40 mg la intervale de 12 ore; pentru tratamentul insuficientei cardiace congestive (in asociatie cu diuretice si tonicardiace), cate un comprimat de 60 mg la intervale de 12 ore sau un comprimat de 120 mg o data/zi.

Pret:

Maycor Retard 20 mg capsule cu eliberare prelungita este disponibil in farmacii la un pret mediu de 9 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *