Prima Pagina » Sanatate A-Z » Reumatologie » MBST – Terapia prin rezonanta magnetica

MBST – Terapia prin rezonanta magnetica

Stiati ca exista un tratament pentru artrita si osteoporoza care poate repara cartilajul si oasele? Probabil nu ati auzit de de acest tratament relativ nou, dar veti afla in curand, pentru ca functioneaza. Tehnologia se numeste MBST, care se refera la terapia prin rezonanta magnetica. Tehnologia se bazeaza pe cea a RMN-ului. S-a evidentiat ca pacientii cu probleme articulare au simtit ameliorari ale durerii si o mobilitate mai buna dupa efectuarea unor investigatii cu RMN.

O companie germana, numita MedTec Medizintechnik GmbH, a dezvoltat aceasta tehnologie pentru a se concentra pe efectele terapeutice ale RMN si astfel a aparut MBST. Pana in prezent, sute de mii de pacienti din Europa, Israel, SUA si Marea Britanie au urmat acest tratament. Aceasta tehnologie se bazeaza pe abilitatea naturala a corpului de regenerare. Terapia MBST functioneaza pe principiul de spin nuclear, prin generarea unui camp electromagnetic. Acest tratament nu trebuie confundat cu terapiile electromagnetice conventionale, deoarece aceasta tehnologie functioneaza pe principiul rezonantei nucleare de spin. Nu va temeti, acest termen nu are nimic in comun cu termenul de „nuclear” cu care sunteti obisnuiti. De fapt, acest tratament nu are efecte secundare cunoscute.

Un tratament tipic se face in sedinte de o ora si se face din pozitia de sezut sau intins pe patul dispozitivului, in timp ce dispozitivul este fixat si actioneaza pe zona care trebuie tratata. Acesta este un tratament cumulativ, deci va fi nevoie de pana la 9 – 10 sedinte, in functie de stadiul afectiunii. Efectul rezultat este regenerarea cartilajului si osului, reducerea durerii si cresterea mobilitatii, probleme asociate cu osteoartrita si osteoporoza.

Tratamentele conventionale pentru aceste afectiuni presupun, de obicei, folosirea multor medicamente antiinflamatorii. In anumite circumstante s-ar putea impune interventii chirurgicale, cum ar fi operatia de inlocuire a genunchiului.

Acesta este un tratament relativ necunoscut, iar in majoritatea tarilor el nu este disponibil prin casele de asigurari sau sistemul national de sanatate. Puteti afla informatii despre MBST de la medicii dumneavoastra. Este posibil ca nici ei sa nu fi aflat despre acest tratament, dar exista cateva studii clinice facute de medici ca Dr. med. M. Krosche, Dr. med. G. Breitgraf, Prof. Dr. I. Frobose, Dr. med Eckey, Prof. Dr. med. Lucker, Prof. Dr. med. C. Melzer si Dr. med. Handschuh, care au publicat aceste studii referitoare la efectul MBST.

Puteti gasi un rezumat al acestor studii la MBST Medical, pe care il puteti prezenta medicului dumneavoastra. Acest tratament nu este universal valabil, deoarece odata ce cartilajul este complet uzat, va fi nevoie de operatie pentru inlocuirea articulatiei afectate. Daca suferiti de osteoartrita sau osteoporoza, este in interesul dumneavoastra sa apelati la un tratament fara efecte secundare si sa nu apelati la un regim medicamentos cu numeroase efecte secundare.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 11 septembrie, 2012, 9:14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *