Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Meclofenoxat

Meclofenoxat

Meclofenoxat

Prospect

Compozitie

Comprimate continand meclofenoxat 100 mg.

Actiune terapeutica

Antianoxic si regulator metabolic neuronal; provoaca vasodilatatie cerebrala prelungita, indeosebi la nivelul substantei cenusii.

Indicatii

Ca medicatie adjuvanta in stari de obnubilare (dupa traumatisme, interventii chirurgicale, accidente cerebro-vasculare), stari comatoase, confuzie mintala, delirium tremens, tulburari de memorie, tulburari psihocomportamentale de batranete, surmenaj; anoxie la nou-nascut, intarziere psihosomatica la copii, sechele postencefalitice; tulburari endocrine prin dereglare hipotalamo-hipofizara.

Doze si mod de administrare

Adulti: oral, 2-3 comprimate de 3-4ori/zi (in cazurile grave se pot folosi initial 2 g/zi); in injectii (continutul unui flacon se dizolva in 5 ml solutie salina izotona sterila), intravenos lent (2 ml/minut) sau intramuscular, cate 1-2 flacoane de 1-4 ori/zi (in functie de situatia clinica).
Copii: 1-2comprimate de 3 ori/zi.

Contraindicatii

Psihoze endogene cu neliniste si agitatie, tulburari extrapiramidale; prudenta in starile de excitatie. Folosirea de catre sportivi nu este permisa (reactie pozitiva la controlul antidoping).

Reactii adverse

Rareori iritabilitate, insomnie (ultima doza se administreaza la ora 16) sau oboseala; uneori iritatia venei injectate.

Pret

Meclofenoxat 100 mg comprimate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 26 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 4 martie, 2013, 12:36

Un comenentariu la Meclofenoxat

  1. Oncescu Gabriela 28/11/2012 at 22:58

    De unde pot cumpara Meclofenoxat?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *