Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Medazepam

Medazepam

Prospect

Compozitie:

Comprimate continand 10 mg medazepam.

Actiune:

Tranchilizant si echilibrant neurovegetativ din grupa benzodiazepinelor, cu actiune sedativa centrala minima si efecte miorelaxante neinsemnate. Este util pentru tratamentul ambulator, fiind caracterizat ca tranchilizant “diurn”.

Indicatii:

Sindromuri psihice care implica tulburari neurovegetative primare de tip cardiac (tahicardie angoasa precordiala), respirator (opresie toracica, crize dispneiforme) sau digestiv (inapetenta, senzatie de nod in gat, tulburari de tranzit); simptome psihotice care insotesc diferite boli somatice: stari nevrotice anxioase cu irascibilitate, neliniste, greutate de concentrare, senzatie de oboseala.

Contraindicatii:

Medazepamul nu se va administra la miastenii grave, la intoxicatii cu alcool sau medicamente deprimante centrale, la dependenta de alcool, droguri sau hipersensibilitate fata de benzodiazepine si in timpul alaptarii.

Reactii adverse:

Rareori oboseala discreta. in general toleranta preparatului este foarte buna.

Administrare:

Doza uzuala este de 10 mg (1 comprimat) de 2-3 ori/zi. Bolnavii trebuie avertizati sa nu consume alcool. Se va evita prescrierea concomitenta de medicamente cu actiune depresoare centrala (risc de potentare).

Pret:

  • Medazepam 10 mg cutie cu 2 blistere PVC/Al a 10 comprimate are un pret aproximativ de 3 lei;
  • Medazepam 10 mg cutie cu 5 blistere PVC/Al a 10 comprimate costa 7 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 6 septembrie, 2011, 19:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *