Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Medocef

Medocef

Prospect

Actiune:

Medocef (cefoperazona, sulcef) este o cefalosporina semisintetica de generatia a III-a. Folosirea ei in infectii de intensitate medie si severa, mai ales cand germenii sunt dificil de izolat, va asigura cu succes vindecarea pacientului. Are actiune bactericida fata de majoritatea germenilor implicati in infectiile intraspitalicesti.

Indicatii:

Infectii ale tractului respirator – eficienta 92%. Infectii urinare – eficienta 81%. Infectii ginecologice – eficienta 98%. Infectii abdominale, de tesuturi moi, plagi – eficienta 90%.
Doza folosita: 1-2 g/12 ore in monoterapie.
Spectru antibacterian: infectii de tract respirator: S. pneumoniae, H. influenzae, S. aureus-ambele forme, S. pyogenes-grup A beta-hemolitic, P. aeruginosa, Klebsiella pneumoniae, E. coli, Proteus si Enterobacter-specii.
Infectii abdominale: E. coli, P. aeruginosa, enterococi, coci anaerobi gram(+), bacili anaerobi, E.coli, Proteus, Clostridium, S. pneumoniae, S. pyogenes, S. aureus, Klebsiella.
Infectii ginecologice: N. gonorrhoeae, S. aureus, epidermitis, E.coli, Clostridium-specii, Bacterioides fragilis, anaerobi gram (+).
Infectii tract urinar: E.coli, Enterococcus, Pseudomonas.

Administrare:

Adulti: 2-4 g/zi, in prize la 12 ore; in forme severe 6-12 g/zi, in 2-4 administrari. Sugari-copii: 50-200 mg/kg/zi, in 2-4 prize.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la cefalosporine, sarcina.

Reactii adverse:

Obisnuite in orice tratament cu cefalosporine de generatia a III-a: neutropenie, eozinofilie; hipoprotrombinemie tranzitorie; diaree; greturi; varsaturi. A nu se consuma bauturi alcoolice in timpul tratamentului si 5 zile dupa terminare – riscul unor reactii de intoleranta, tip disulfiram. Nu se amesteca in acelasi flacon cu alte antibiotice.

Pret:

Medocef 2 g pulbere pentru solutie injectabila cutie cu 10 flacoane este disponibil in farmacii la un pret mediu de 320 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 1 decembrie, 2019, 17:04

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *