Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Meguan

Meguan

Prospect

Compozitie:

Preparatul Meguan se prezinta sub forma de comprimate continand 0,500 g clorhidrat de metformina.

Actiune:

Agent hipoglicemiant din grupa biguanidelor, ce favorizeaza consumul intracelular de glucoza si reactiveaza, la nivelul muschilor, insulina inactivata prin legarea de proteine. Timpul de injumatatire plasmatic este de aproximativ 3 ore; nu se leaga de proteinele plasmatice; se excreta prin urina sub forma nemodificata.

Indicatii:

In asociere cu regimul alimentar: tratamentul diabetului non-insulinodependent (tip II); diabet la obezi, diabet pletoric, diabetul adultului gras supraponderal, diabetul adultului normoponderal. In completarea tratamentului cu insulina, in diabet de tip I: diabet instabil, diabet insulino-rezistent. Se foloseste in unele cazuri care nu mai raspund la sulfoniluree, fie singur, fie in asociere cu acestea.

Administrare:

In diabetul non-insulinodependent: 2-3 comprimate pe zi, in timpul meselor sau dupa acestea (posologia se va adapta in functie de rezultatele testelor biologice); in diabetul insulinodependent: in completarea tratamentului cu insulina, 2-3 comprimate pe zi, in timpul meselor sau dupa acestea (posologia se va adapta in functie de rezultatele testelor biologice).

Contraindicatii:

Insuficienta renala (chiar in forma moderata) organica sau functionala; patologie acuta cu risc de alterare a functiei renale (deshidratare – diaree, voma – febra, stari infectioase si/sau hipoxice severe – soc, septicemie, infectie urinara, pneumopatie); insuficienta hepato-celulara; intoxicatie alcoolica acuta; decompensare acidocetozica, precoma diabetica; sarcina.

Reactii adverse:

Tulburari gastrointestinale (greata, voma, diaree) ce survin, de obicei, la inceputul tratamentului si regreseaza, de obicei, spontan; pentru a preveni aceste tulburari, se recomanda administrarea in cateva prize zilnice, in timpul meselor sau dupa acestea. Persistenta lor impune oprirea tratamentului. Acidoza lactica.

Pret:

  • Meguan comprimate filmate 500 mg cutie cu 2 blistere PVC-PVDC/Al de 10 comprimate filmate are un pret aproximativ de 4 lei;
  • Meguan comprimate filmate 850 mg cutie cu 2 blistere PVC-PVDC/Al de 10 comprimate filmate are un pret aproximativ de 6lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 7 aprilie, 2020, 3:22

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *