Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Meprobamat

Meprobamat

Prospect

Compozitie:

Preparatul Meprobamat se prezinta sub forma de comprimate continand 400 mg meprobamat.

Actiune terapeutica:

Dicarbamat al propandiolului, tranchilizant si miorelaxant cu efect de durata medie (6 ore); are actiune moderata de inductie enzimatica. Poate favoriza aparitia somnului (prin efectul tranchilizant).

Indicatii:

In tratamentul unor stari de anxietate si tensiune psihica, sindrom psihovegetativ; ca miorelaxant, singur sau in asociere cu un analgezic, in tratamentul spasmului muscular; hipnogen in hiposomnii.

Doze si mod de administrare:

Adulti: oral, 1-3 comprimate pe zi. Copii: 3-7 ani- 1/4-1/2 comprimat de 1-3 ori pe zi; 7-15 ani- 1/2-1 comprimat de 1-3 ori pe zi.

Contraindicatii:

Stari precomatoase si comatoase, intoxicatii acute cu substante deprimante centrale, epilepsie, miastenie, porfirie, intoleranta si alergie la meprobamat, dependenta la meprobamat sau la alte deprimante centrale (in antecedente). Nu se va administra la copii sub 3 ani. Nu se va ingera alcool in timpul tratamentului. Nu se va administra la soferi, dispeceri si in alte profesiuni care cer atentie si performante riguroase.

Masuri de precautie:

Se va administra cu prudenta in timpul sarcinii si alaptarii, insuficienta hepatica si renala, la batrani si debilitati. Se va evita asocierea cu barbiturice sau alte hipnotice.

Reactii adverse:

Somnolenta, deprimare a performantelor (in special la doze mari), anorexie, greata, voma, diaree, cefalee, hipotensiune ortostatica, reactii alergice (rar); la epileptici, meprobamatul poate produce convulsii; dozele mari, administrate timp indelungat, pot provoca toleranta si dependenta.

Pret:

Meprobamat comprimate 400 mg cutie cu 2 blistere Al/PVC de 10 comprimate are un pret aproximativ de 6 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 1 februarie, 2012, 15:52

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *