Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Metaspar

Metaspar

Prospect

Compozitie:

Preparatul Metaspar se prezinta sub forma de capsule continand metionina 62,5 mg, acid aspartic 62,5 mg, tiamina 1,95 mg, riboflavina 1,5 mg, piridoxina 15 mg, acid nicotinic 3 mg.

Actiune:

Metaspar contine o asociere de metionina, acid aspartic si vitamine din complexul B cu actiuni metabolice complexe; are proprietati hepatotrofice, hepatoprotectoare si detoxifiante. Metionina (aminoacid esential) participa la sinteza cisteinei, aceasta contribuind la fosforilarea grasimilor (efect lipotrop); metionina contribuie, de asemenea, la procesele de sulfoconjugare, stimuland functia antitoxica hepatica.

Indicatii:

Hepatita cronica, steatoza hepatica.

Administrare:

Oral 3-5 capsule de 3 ori pe zi, inainte de mese (eventual in cure repetate).

Contraindicatii:

Encefalopatie hepatoportala, precoma si coma hepatica, insuficienta renala grava. Nu se administreaza in timpul tratamentului cu l-dopa (metionina si piridoxina antagonizeaza efectul antiparkinsonian al acesteia).

Reactii adverse:

Metionina poate determina deprimarea SNC, eruptii cutanate, leucopenie, agranulocitoza (rar); in insuficienta hepatica grava poate accentua toxemia.

Pret:

Metaspar capsule este disponibil in farmacii la un pret mediu de 6 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 26 noiembrie, 2019, 16:27

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *